День Києва: Відомі українські актори пригадали, як підкорювали столицю

День Києва: Українські актори пригадали, як підкорювали столицю

Не у всіх стосунки з Києвом налагодилися одразу.

Поділитися:

Стало відомо, що у новому серіалі каналу 1+1 Великі Вуйки, який стане продовженням культової історії про «Останнього москаля», з’являться улюблені герої – сільський Голова (Володимир Горянський), Іван Петрук (Юрій Горбунов), його кум Бодьо (Володимир Ніколаєнко) та «сільський Остап Бендер» Штефко (Назар Задніпровський), які вирушать підкорювати столицю, аби домогтися будівництва дороги до свого села.

До Дня Києва, яке місто святкує вже завтра, актори, які зіграли головні ролі в серіалі Великі Вуйки пригадали свої перші враження від підкорення столиці.

Відомий телеведучий та актор Юрій Горбунов робив це двічі. Остаточно до Києва переїхав наприкінці 90-х, а вперше познайомився з містом ще у радянські часи, коли вступив до театрального інституту.

«Перший конфуз стався прямо на вокзалі. У нас мабуть на обличчях було написано, що ми наївні приїжджі. Тому, коли ми тільки вийшли із будівлі вокзалу, до нас підійшли якісь хлопці і сказали, що в Києві є таке правило – якщо ти в місті вперше, треба купити такі листівки по три рублі. Ми, звісно, ж купили, а потім побачили, що їх всюди продають по дві копійки. Тому знайомство із Києвом було яскравим», — з усмішкою згадує Юрій Горбунов.

Також вступати до театрального інституту в Київ у 1986 році приїхав актор Володимир Ніколаєнко.

«Пам’ятаю, що мені одразу кинулися в очі труби заводу. Я подумав, що ось вона столиця – місто, яке постійно працює та натхненно щось робить, і я маю обов’язково підкорити його й залишитися тут. Насправді я обожнюю Київ, усі його парки, старий Поділ, Андріївський узвіз, Оболонську набережну… Це так прекрасно, що в одному місті об’єдналися стихії води, гір та дерев».

Переїзд Володимира Горянського до Києва був пов'язаний із театральною реформою. Відомий актор покинув театр у Дніпрі та вирушив до столиці, з якою стосунки налагодилися не одразу – спершу Володимир думав про те, щоб повернутися назад.

«Спочатку столиця мене розчарувала, і навіть з’являлися думки про те, щоб повернутися до Дніпра, бо я працював у маленькому приватному театрі, вистав було небагато, і я просто засумував. І ось якось я гуляв по Хрещатику і зустрів знайомого, який порадив не гарячкувати і все ж таки спробувати свої сили в академічному театрі. Я набрався сміливості та пішов на прослуховування у Театрі драми і комедії, і ось я вже 30 років там. Зараз навіть не уявляю, як я міг би жити в іншому місті, бо Київ — мій рідний дім. А та ситуація навчила мене, що столиця – це справді місто надзвичайних можливостей, але вона любить сміливих», — розповідає Володимир Горянський.

Актор театру та кіно Назар Задніпровський — киянин у четвертому поколінні, тому зі столицею він познайомився ще у перші роки свого життя, про які й досі згадує з теплом.

«Київ завжди буде у моєму серці, бо це місто, у якому я народився, і у якому я хочу жити. З дитинства пам’ятаю, як мама возила мене у колясці по історичному району Печерська, у Ботанічному саду, Києво-Печерській Лаврі, Маріїнському парку… Я досі з великим теплом ставлюсь до цих місць і часто гуляю ними. Я бачив світ, бував у багатьох містах, але все одно хочу жити лише у Києві.

Можливо завдяки кіно або книжкам, які прославляють американські та європейські міста, у нас дуже романтичне ставлення до них. Мені хотілося б, аби так само в українському кіно прославлявся Київ. І я думаю, що якраз у серіалі Великі Вуйки ми покажемо найпривабливіші місця нашої столиці, аби кияни згадали про них, а туристи побачили та захотіли приїхати до мого рідного міста».

Чи вдасться жителям Великих Вуйок приборкати Київ, глядачі каналу 1+1 побачать цього року. А напередодні Дня Києва герої серіалу розповіли, де планують побувати під час візиту до столиці. Читайте за посиланням:

Новини по темі