"Людям точно не варто гратися в фінансових спекулянтів", — економіст про здешевшання долара та євро

Долар та євро подешевшали: чи купляти валюту прямо зараз (коментує економіст)
Pexels

Долар та євро подешевшали. Чи варто купляти валюту прямо зараз та як зберігати заощадження в умовах війни?

Поділитися:

Останніми днями гривня зміцнилася, а долар та євро подешевшали. У рамках спільного проєкту "Розмови про важливе", "Сніданку з 1+1" і ТСН.ua фінансист Сергій Фурса розповів про ситуацію на економічному фронті. Чи вигідно зараз купувати іноземну валюту?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зростуть ціни на хліб: коли та на скільки подорожчає продукт (прогноз експертів)

Чому подешевшали долар та євро в Україні

В обмінниках долар та євро впали приблизно на 1 грн за добу. За словами економіста, тенденція укріплення гривні триває півтора місяці, але в останній тиждень вона пришвидшилася. Скільки триватиме дана тенденція, сказати важко.

"Скоріш за все, причина у тому, що Нацбанк змінив вимогу по резервуванню. Деякі банки вимушені продавати валюту, щоб отримати більше гривні, яка потрібна їм, щоб покласти в резерви за вимогами Національного банку. Чи продовжиться така тенденція? Ми не знаємо, як довго ще банки продаватимуть", — пояснив Сергій Фурса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підвищення пенсій та нові правила виплат військовим: які зміни чекають українців з 1 березня

Чи вигідно зараз купувати іноземну валюту

Сергій Фурса також пояснив, в якій валюті вигідно тримати заощадження в реаліях сьогодення. Головне правило — не тримати під матрацом.

"Людям точно не варто гратися в фінансових спекулянтів. Потрібно тримати заощадження в різних валютах — євро, долар та гривня. Гроші в гривні ви можете покласти на депозит або купити АВДП з високою ставкою, яка компенсує девальвацію, яка, до речі, не очікується найближчим часом. Частково гроші можна зберігати в долар та євро. Головне, щоб ці кошти не лежали під матрацом. Вони мають працювати або бути в банківській системі". 

Новини по темі