Чи справді потрібно підбирати тіні під колір очей та чи дихає шкіра під тональним: відповідає візажист

Стереотипи в макіяжі: розвінчуємо міфи про тональний крем, чорний олівець та вихід за контур губ
Pexels/Emma Bauso

Візажист та стиліст Ігор Ігнатенко розповів, чи забиває тональний крем пори та які тіні пасують до вашого кольору очей.

Поділитися:

Макіяж ― важлива частина життя кожної жінки. Для того, аби ви виглядали гарними без допомоги візажистів, разом з експертом в сюжеті денного шоу "Твій день" розвінчуємо популярні міфи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стереотипи в макіяжі: візажист розвінчує 5 міфів про косметику

Візажист ― це професія чи заняття на кшалт хоббі?

Ігор Ігнатенко пояснює:

Люди, які ніколи не підіймали важкі валізи косметики й ніколи не працювали 12, 16, 18, а інколи й 24 години на знімальному майданчику вважають, що будь-хто має стати візажистом. По-перше, візажисти витрачають багато ресурсів для навчання. По-друге, треба зібрати цю ж валізу з косметикою, купити матеріали. Ви зіткнетеся з тим, що стрілка, яка, на перший погляд, легка, не виходить з першого разу. Вам знадобиться 100, 200, а може й 500 разів. До речі, візажист ― це вже давно визнана професія, так, як будівельник або продавчиня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стереотипи в косметології: чи впливають солодощі, молочка та фастфуд на появу акне (розповідає лікар-косметолог)

Чи має колір очей відповідати кольору тіней?

Цей стереотип був поширений в Радянському союзі, десь в 90-х роках, коли наші жінки не могли обрати велику кількість різних тіней. Тому вони користувалися голубими чи коричневими. Які зараз методики у візажистів розповів експерт:

Сьогодні візажисти використовують кольорове коло. Наприклад, якщо у вас блакитні очі, вам пасуватимуть тіні протилежні за кольором: золоті, коричневі, пісочні. Якщо зелені ― вам підійдуть фіолетові, сині та червоні кольори.

Чи дихає шкіра під тональним кремом? Чи забиває тональний крем пори?

Міф про те, що тональний крем забиває пори є чи не найпопулярнішим. Чому люди так вважають? Візажист зауважив:

Це ствердження скоріше стосується часів, коли нам був відомий лише крем "Балет". Він був схожий на замазку під очима. Звичайно, тоді не треба було наносити цей продукт на обличчя кожного дня. Зараз більшість компаній вкладають в тональні основи якісні інгредієнти, що забезпечують догляд за шкірою. Проте важливо: після кожного використання тональної основи слід якісно очищувати обличчя. Повинні зранку й увечері робити ряд процедур: умивання, зволоження, насичувати шкіру необхідними компонентами. Тоді зможете без проблем щодня користуватись тональним кремом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи покращує засмага стан шкіри та коли прибирати зморшки: говоримо про стереотипи косметології

Чи стануть очі виразнішими, якщо їх підвести чорним олівцем по контуру?

Чорна підводка зараз навіть в моді. Але ви маєте розуміти, що будь-який предмет, який ви обводите чорним олівцем, може стати за своєю формою меншим. Ігор Ігнатенко розповів, що для того, щоб досягти максимального успіху, ви маєте цей олівець розтушувати. Тоді очі будуть об'ємними, великими та яскравими.

Чи можна візуально збільшити губи, якщо вийти на контур?

Що візажист Ігор Ігнатенко вважає з цього приводу? Дізнаєтесь з відео:

Новини по темі