100 тисяч українців щодня вакцинують проти коронавірусу. Чи допоможе це уникнути локдауну восени?

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Більше 1 мільйона українців повністю щепилися від коронавірусу. Вакцинація проти COVID-19 і можливий локдаун
pixabay.com/KitzD66

Понад 100 тисяч українців щодня вакцинують проти коронавірусу. Загалом в Україні вже повністю щеплені від COVID-19 більше 1 мільйону осіб. Чи допоможе це не допустити нового локдауну?

Поділитися:

100 тисяч осіб на день – саме з такою швидкістю наразі проходить вакцинація від коронавірусу в Україні. Загалом же повний курс вакцинації проти COVID-19 (2 дози) вже пройшли понад 1 мільйон українців. Чи достатніми є ці темпи, щоб не допустити нового локдауну восени? Розбиралися в ефірі шоу «Сніданок з 1+1» та «Твій день».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ковідний сертифікат в Україні: коли і як можна отримати, які країни визнають?

Хоча темпи вакцинації в Україні суттєво збільшилися, і лише за червень першою дозою вже щепилося понад 1,5 мільйони українців, загальна кількість щеплених в Україні залишається критично малою. Наприклад, якщо у сусідній Польщі вже щеплено близько 80% населення, то в Україні – поки менше 3%.

щепленняФото: pixabay.com/WiR_Pixs

На зв’язок зі студією «Сніданку з 1+1» вийшов академік Сергій Комісаренко. За його прогнозами, щоб до кінця року завдяки щепленням сформувати колективний імунітет від коронавірусу в Україні, треба вакцинувати мінімум по 200 тисяч українців на добу. Тож, швидше за все, восени у нас залишається серйозна загроза нової хвилі епідемії та локдауну. А все через занадто кволі темпи вакцинації на початку кампанії.

Зараз Україні залишається лише наздоганяти інші країни у питанні щеплення населення від коронавірусної хвороби. Хоча нинішня динаміка вакцинації є обнадійливою, наголошує експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус. Штам Дельта: симптоми і вакцинація (розповідає лікар-імунолог Федір Лапій) (ВІДЕО)

Також Сергій Комісаренко повідомив, що в Україні наразі працюють над створенням вакцини від COVID-19 вітчизняного виробництва. Та це дуже тривалий процес: поки ведеться робота над розробкою лише прототипу вакцини.

Більше про темпи вакцинації від коронавірусу в Україні дивіться у відео:

Новини по темі