Прибираємо у шафі: 6 порад від експертки "Сніданку. Вихідний", як організувати простір у гардеробі

Як правильно розподілити одяг у шафі по полицям: поради експерта
Unsplash

У "Сніданку. Вихідний" експертка пояснила, як правильно розкласти одяг у шафі.

Поділитися:

Зайва кількість одягу негативно впливає на людей та оточення — з такими негативними ефектами, напевно, стикалися всі, хто ніяк не може навести лад у своїй шафі. Міжсезонна зміна гардероба стане ідеальною можливістю нарешті організувати власні речі. У «Сніданок. Вихідний», що виходить у вихідні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна", телеканалу ТЕТ та на YouTube, організаторка простору Ганна Гончарова розповіла, як правильно розподілити речі в шафі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно обрати та розмістити ліжко за фен-шуй: 7 порад від майстра Давида Векуа

Як розкласти речі у шафі: поради експерта

1. Почніть прибирання з ревізії. Речі, які не плануєте носити в цьому сезоні, поставте на найвищу полицю чи приберіть у диван. Той одяг, який вже не подобається, краще віддати на благодійність чи знайомим.

"Ми не можемо і літні, і зимові речі організувати в одній шафі, бо воно начебто і потрібно, але як це розкласти — велика проблема", — зазначає експертка. 

2. Домашній одяг та білизну не варто зберігати з речами, які ви носите на вулицю. Перенесіть халати, рушники, піжами до ванної.

3. Одяг, який будете носити в наступному сезоні, "законсервуйте": виперіть, зашийте та складіть у коробки чи пакети. При зберіганні з поліетиленовими пакетами варто бути обережними: найменша волога може стати причиною неприємного запаху. 

4. Нижній та верхній одяг бажано розділяти на різні полиці. Це зробить підбір образу зручнішим, а також унеможливить забруднення між речима.

5. Сукні, піджаки, костюми варто зберігати на вішаках. Найкраще, коли їх можна розвішати не вглиб шафи, а перпендикулярно. Для зручності посортуйте одяг по кольорах та повішайте від короткого до довгого.

6. Верхній одяг зберігайте окремо, адже він брудніший.

Шафа

Фото: Unsplash.com

Дивіться "Сніданок з 1+1" у будні дні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, а також "Сніданок. Вихідний" у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.