Російська ракета зруйнувала будівлю, де проходили зйомки серіалу для “1+1 Україна” про дітей з тимчасово окупованих територій

Окупанти зруйнували будинок, в якому були зйомки для "1+1 Україна"

Російська ракета зруйнувала будівлю, у якій знімали серіал "Батьківський комітет" про дітей з окупованих територій.

Поділитися:

“1+1 Україна” працює над драматичним серіалом “Батьківський комітет”. Це історія про українців, які намагаються перешкодити депортації дітей з тимчасово окупованих територій до рф. Зйомки проходили, як в Києві, так і в Київській області. Однією з локацій в серіалі стала будівля Академії мистецтва і дизайну ім. Бойчука, яка сьогодні зазнала руйнувань внаслідок ракетної атаки на Київ.

“Півтора тижня тому ця будівля була знімальним майданчиком нашого проєкту “Батьківський комітет”, де протягом кількох днів у повному складі працювали акторська та знімальна групи. Цей проєкт — про волю в наших головах, про єдність у складні часи, про те, що наші люди на окупованих територіях — наші. І вони прямо зараз ведуть дуже складну боротьбу. І ще цей проєкт про найдорожче — про дітей, яких досі крадуть росіяни. Тільки дивом в Академії сьогодні ніхто не загинув. А також - я дякую Богові, що наша зйомка там завершилась. Це яскрава і страшна ілюстрація того, в яких умовах і ризиках нині працює виробництво контенту”, — зазначила продюсерка серіалу Тетяна Шуліка і показала фото зі знімального майданчика.

Зйомки серіалу Батьківський комітет

Зйомки серіалу Батьківський комітет фото

Дії серіалу відбуваються у невеликому містечку на лівому березі Дніпра, окупованому росіянами. Військові швидко пройшли далі – тому місто лише трохи зачепило обстрілами. Атмосфера у місті гнітюча, багатьох мешканців з відкритою проукраїнською позицією було знищено чи вивезено ще в перші місяці війни, дехто зумів евакуюватися на підконтрольні Україні території. Під прикриттям “батьківського комітету” завідувачка дитсадка та група батьків, ризикуючи життям і свободою, зупиняють депортацію дітей до рф зі свого окупованого містечка.

Варто зазначити, за словами уповноваженої Президента з прав дитини Дар’ї Герасимчук, станом на весну 2023 українській владі відомо про 19,5 тисяч українських дітей, які були депортовані до росії. Ця цифра не остаточна, адже підрахунок  ускладнює, зокрема, те, що частину з них перевозили не в росію, а на окуповану територію України, яка досі залишається непідконтрольною. 17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд  видав ордер на арешт путіна за притягненням до кримінальної відповідальності за незаконну депортацію та переміщення населення (зокрема дітей) з окупованих територій України до росії.

У серіалі знімаються зірка серіалів “Коло омани” та “Перші дні” Катерина Варченко, акторка театру та кіно Надія Хільська, зірка фільму “Сусідка” Артемій Єгоров.

Серіал Батьківський комітет

Режисер — Павло Тупік, сценаристка — Тамара Молоткова, оператор-постановник — Андрій Шкір, виконавчі продюсери — Ілона Гребенюк, Андрій Пушкарьов, керівник управління виробництва художніх проєктів 1+1 Продакшн — Тетяна Шуліка.

Новини по темі