Що приготувати на День закоханих: рецепт баскського чізкейку

Який десерт приготувати на День закоханих: рецепт баскського чізкейку

Пропонуємо приготувати на День закоханих не традиційний торт чи тістечка, а апетитний баскський чізкейк з ніжною структурою.

Поділитися:

Що приготувати на День закоханих? Як зробити це свято незабутнім, щоб друга половинка ще довго згадувала ваші кулінарні таланти? Звісно, можна приготувати традиційний торт на День закоханих, капкейки, пряники. Але ми пропонуємо зупинити свій вибір на популярному в мережі, апетитному та ніжному баскському чізкейку.

Що таке баскський чізкейк?

Якщо хочете зробити кулінарний креативний подарунок на День закоханих, зупиніть свій вибір на баскському чізкейку. Це дуже популярний наразі десерт, і недаремно. Баскський чізкейк, або чізкейк Сан-Себастьян – це десерт, традиційний для регіону басків в Іспанії. Його готують з крем-сиру: випікають, а потім залишають на деякий час стабілізуватися. Ще одна назва цього десерту – палений чізкейк через характерну скоринку коричневого кольору, яка виникає під час приготування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Простий рецепт шоколадного чізкейку від Руслана Сенічкіна

Вперше цей десерт приготував у 90-х роках ХХ століття кухар Сантьяго Рівера з міста Сан-Себастьян, звідси і його друга назва. Його метою було вдосконалення рецепту традиційного американського чізкейку: він хотів відмовитися від пісочної основи і зробити структуру кейка ніжнішою. Так було запропоновано випікати традиційний чізкейк при високій температурі за короткий проміжок часу.

Рецепт баскського чізкейку (чізкейку Сан-Себастьян)

Отже, для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • Яйця – 5 шт.
  • Крем-сир – 650 г.
  • Вершки – 450 г.
  • Цукор – 150 г.
  • Ванільний екстракт – 1 ст.л.
  • Кукурудзяний крохмаль – 30 г.
  • Лимонний сік.

Приготування баскського чізкейку

  • У глибокій мисці треба змішати сир та крохмаль і збити отриману масу.
  • Додати по 1 яйця, вершки, цукор. Гарно перемішати.
  • До отриманої суміші додати 1 столову ложку ванільного екстракту та декілька крапель лимонного соку.
  • Розігріти духовку до 240-260℃, режим з конвенцією.
  • У форму для запікання постелити пергамент, щоб папір був на 5-6 см вище за бортики.
  • Вилити отриману суміш у форму для запікання, поставити в духовку та запікати 27-29 хвилин. Зверху десерт буде коричневим, місцями чорним, це нормально.
  • Вийняти десерт з духовки і залишити на 4-5 годин при кімнатній температурі. В цей час десерт не можна чіпати, адже всередині він все ще рідкий.
  • Після цього варто відправити чізкейк у холодильник на 1-2 години. Надалі зберігати його теж треба в холодильнику.

Баскський чізкейк буде приємним смачним доповненням до романтичного вечора з коханою людиною і чудовою відповіддю на запитання: що приготувати на День святого Валентина? Також дивіться відео про це свято:

Новини по темі