Простий рецепт шоколадного чізкейку від Руслана Сенічкіна
Вишуканий шоколадний пиріг на основі сиру від телеведучого 1+1.
Низькокалорійний десерт із хурмою за рецептом Руслана СенічкінаУ програмі «Сніданок з 1+1» телекулінар Руслан Сенічкін поділився секретом приготування ніжного чізкейку з шоколадом. Рецепт вишуканого десерту ідеально підійде для святкового вечора.
Класичний чізкейк готують на основі вершкового сиру. Проте начинка в різних країнах варіюється: ізраїльтяни, наприклад, готують його з жирного сиру, греки на основі сиру Фета, французи – з козячого сиру, а італійці на основі сиру Рікотта. Проте спільним є один факт – його просто обожнюють в усьому світі.
Готуйте смачний шоколадний десерт від Руслана Сенічкіна та влаштуйте собі смачний відпочинок із найкращими фільмами для зимового вечора.
ІНГРЕДІЄНТИ
Сир - 400 г
Цукор - 4 ст. л.
Агар-агар - 30 г
Вершки - 100 мл
Молочний шоколад - 100 г
Чорний шоколад - 40 г
ДЛЯ КОРЖА
Шоколадне печиво – 250 г
Вершкове масло – 100 г
Читайте також: 7 корисних властивостей шоколаду.
ПРИГОТУВАННЯ
- Шоколадне печиво переробити на крихту, залити вершковим розтопленим маслом.
- Викласти на дно посудини, у якій буде чізкейк. Поставити в холодильник.
- Розігріти сотейник і додати вершки. Вкинути цукор.
- Розвести агар-агар в теплій воді і додати до вершкової маси. Усе ретельно перемішати вінчиком.
Водорості агар-агару допоможуть схопитися десертові. Проте замість цього інгредієнту можна взяти звичайний желатин, - каже Руслан Сенічкін.
- Чекати поки суміш нагріється, а цукор повністю розчиниться.
- Як тільки маса стане гарячою, додати молочний шоколад. Вінчиком усе перемішати.
До кипіння доводити ні в якому разі не потрібно, - зауважує телеведучий.
- Після того, як шоколад розчиниться, сотейник можна забирати з плити.
Чізкейк готується на основі вершкового сиру. Проте замінити можна і звичайним кисломолочним сиром, - зазначає телекулінар.
- Сир перетерти крізь сито до кремоподібної консистенції.
- Шоколадну суміш залити в сир. Усе перемішати до однорідної маси за допомогою блендера.
- Дістати з холодильника основу з тіста. Зверху викласти сирну суміш.
- Зверху натерти чорний шоколад.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати чорний шоколад із перцем чилі
- Страву поставити в холодильник приблизно на 2 год.
Чізкейк можна прикрасити будь-якими ягодами, сухофруктами, цукатами, - підкреслює Руслан Сенічкін
Подавати такий чізкейк можна з медом, джемами, варенням або шоколадним сиропом.
Нагадаємо, не так давно Руслан Сенічкін поділився рецептом хрумкого шоколадного печива.