Штучний інтелект як співрозмовник: методи імітації людського спілкування у Bard

Bard ai: як штучний інтелект імітує людські стилі спілкування
Unsplash

Як штучний інтелект імітує людське спілкування?

Поділитися:

Усе більше та більше технологічних розробок спрямовані на розвиток штучного інтелекту. Одним з найвідоміших досягнень у цьому напрямку є ШІ Bard, який вражає своєю здатністю імітувати людський стиль мовлення. Як саме Bard від Google може створювати настільки природні тексти?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Здивував мене своєю відвертістю", — Єгор Гордєєв поспілкувався з прямим конкурентом ChatGPT — Google Bard

Bard AI: методи імітації людського спілкування

► Використання природних мовних структур. Bard навчено на величезному наборі даних тексту та коду, що охоплює чимало людських мов. Це дозволяє Bard ефективно використовувати мовні конструкції: речення, фрази та окремі слова. Bard переважно правильно використовує граматику та пунктуацію у своїх відповідях. Наприклад, цей ШІ може вільно використовувати заперечення, ставити розлогі питання та генерувати складні речення.

Бард

► Вивчення соціальних та культурних відомостей. Інформаційна база цього ШІ містить чимало культурної, політичної та соціальної тематики. Завдяки цьому Bard може відокремлювати різні контексти та підлаштовувати свої відповіді для тієї чи іншої ситуації. 

Бард чат

► Застосування творчого "мислення". Bard також здатний генерувати творчі текстові формати, такі як вірші, сценарії, музичні твори, електронні листи, листи тощо. Хоч поки різноманітність таких відповідей не є повністю задовільною, проте їх якість має високий рівень.

Бард

► Готовність до навчання. Користувачі ШІ можуть оцінити кожну згенеровану відповідь та вказати на помилки. Надалі це буде використано для покращення якості текстів від Bard. Також під кожною відповіддю є можливість видозмінити формат: зробити довшою чи коротшою, більш формальною чи розмовною тощо.

Бард

Звичайно, Bard не є досконалим в імітації людського стилю спілкування. Він іноді робить помилки, наприклад, використання неправильної граматики або пунктуації. Однак при уважному та усвідомленому використанні цей ШІ може стати чудовим інструментом написання текстів та генерування ідей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ChatGPT чи Google Bard: порівнюємо найпопулярніші штучні інтелекти

Як розвиток штучного інтелекту вплине на ринок праці? Дізналися у "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 6:30 до 9:30 на "1+1 Україна" та "YouTube":

Новини по темі