За лаштунками “Пісні мого життя”: героїні проєкту Валентина Хамайко та Юлія Паєвська “Тайра” про музику в їхньому житті, хобі та боротьбу з російським контентом (ексклюзив)

Пісня мого життя
21:00
Щонеділі
Героїні проєкту "Пісня мого життя" Валентина Хамайко та Тайра про музику, хобі та боротьбу з російським контентом

Героїні проєкту “Пісня мого життя” ведуча “1+1 Україна” Валентина Хамайко та військовослужбовиця, парамедикиня й волонтерка Юлія Паєвська “Тайра” ексклюзивно розповіли про музичні вподобання, хобі та діяльність, якій присвячують себе зараз.

Поділитися:

Сьогодні на телеканалі “1+1 Україна” глядачі змогли побачити прем’єру 5 випуску “Пісні мого життя”, ведучою якого є Катерина Осадча. Гостями проєкту стали ведуча “1+1 Україна” Валентина Хамайко та військовослужбовиця, парамедикиня й волонтерка Юлія Паєвська “Тайра”. Ексклюзивно для сайту 1+1 вони розповіли, яка музика присутня в їхньому житті, та як боротися з тим, українці продовжують споживати російський контент. 

Валентино, як ви гадаєте, яка роль музики в сучасній Україні?

Ми співоча нація. Ми завжди і радість, і смуток, і біль супроводжували піснею. Пісня об’єднує, відволікає, дає новий поштовх. 

Тайро, чи присутня музика у вашому житті? Яких українських виконавців ви слухаєте? 

Насправді музика постійно присутня, я завжди слухаю її в машині. Це “Жадан і Собаки”, “Тартак”, “Kozak System”, дуже багато виконавців, але переважно це рок.
  
Валентино, а яку музику слухають у вашій родині? 

Я зараз багато стежу за тим, що слухають діти. Наприклад, про “Циферблат” я дізналася не з нацвідбору на Євробачення, а від моєї старшої доньки, яка слухає цей гурт. І вона казала мені: “Мамо, я ж тобі давно їх підсовувала, я ж казала, що вони круті”. У машині я завжди питаю у дітей, хто буде нашим наступним ді-джеєм. Діти по черзі вмикають ті пісні, які їм подобаються. Так ми виховуємо толерантність до вподобань одне одного, а я дізнаюся, що наразі близьке дітям. 

Мій молодший син, якому нещодавно виповнилося 5 років, обожнює Надю Дорофеєву. Він каже, що це найкрасивіша жінка його життя. Це дуже мило звучить. Знає слова її пісень і завжди підспівує. Ми багато слухаємо KOLA, TAYANNA, “Океан Ельзи”, Світлану Тарабарову, яка зачіпає багато тем, близьких і дітям, і мені. Старша донька слухає трохи іншу музику. Нещодавно я ходила з нею на концерт гурту “Жадан і Собаки”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Обіцяю, що заради вашого весілля я поновлю “Світське життя”: у проєкті “Пісня мого життя” на “1+1 Україна” Катя Осадча пообіцяла герою повернення улюбленого мільйонами проєкта

Тайро, з початком повномасштабного вторгнення українські виконавці активно почали співати про війну. Як ви до цього ставитеся? 

По-перше, це має бути якісна музика, а не попса. Потрібно відмежуватися від російських попсових традицій. 

Будь-яка тема, якщо подана талановито, може мати місце в пісні.

Валентино, чи присутня у вашій родині творчість? 

Звичайно, творчість завжди була присутня у нашій родині. Я в дитинстві любила вишивати, розписувати писанки, закінчила музичну школу за класом бандури. Старша донька свого часу теж ходила в музичну школу, але не змогла її закінчити. Потім займалася вокалом, була навіть на декількох пісенних конкурсах. 

Молодші діти більше зайняті спортом. Але спорт, зокрема, художня гімнастика — це теж величезний творчий прояв. Кожен виступ супроводжується піснею. 

Ми з донькою часто шукаємо пісню українських виконавців, яка відповідала б енергетиці, і тому, що вона хоче передати своїм виступом.

Тайро, чи присутній зараз у вашому житті спорт? Чи вважаєте ви, що спортивне минуле допомогло вам у війську?

Звичайно, без спорту я не живу. Спорт допомагав мені як на фронті, так і в полоні. Спорт у полоні допоміг мені вижити. Якби я була в гіршій формі, я би просто не витримала.

Валентино, а чи залишається у вас зараз час на хобі? 

На хобі залишається не так багато часу. Зараз той період, коли потрібно приділяти увагу дітям і їхньому розвитку. Коли задумую щось зробити, наприклад, зв’язати шапку,
це може розтягнутися на кілька років.

Тайро, якій діяльності ви присвячуєте себе зараз? Як вам вдається поєднувати військове та цивільне життя?

Зараз я працюю як Посол доброї волі, відвідую різні країни і розказую посадовцям та впливовим людям про те, що відбувається в Україні, запевняю їх у тому, що потрібно підтримувати Україну. 

Важливо, щоб вони зрозуміли, що ця війна не лише про нашу, а й про їхню свободу і про їхні цінності.

Валентино, як, на вашу думку, боротися з тим, що українці досі дивляться та слухають російський контент? 

Про це треба говорити на різних етапах, починаючи від школи. Не можна мовчати, коли це відбувається поряд. Особисто мене це дуже тригерить, тому я дозволяю собі просити вимкнути цю музику. Вона ворожа для мене навіть на слух.

Наша українська музика настільки крута, вона розвивається зараз. Чим більше її давати простору, тим швидше вона його заповнить і витіснить все російське.

Тайро, а що з цього приводу думаєте ви?

Я вважаю, що з часом цей контент “відвалиться” сам. Потрібно, щоб він якомога менше був присутній у нашому просторі.

Тайро, поділіться, які думки не давали вам здатися у найважчі моменти життя?  

Думка про те, що все це закінчиться. Рано чи пізно, смертю чи свободою, але це закінчиться. Це не буде тривати вічно, це не є пеклом.

Дивіться 5 випуск “Пісні мого життя” та не пропускайте нові випуски щонеділі о 21:00 на телеканалі “1+1 Україна”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрій Горбунов у проєкті “Пісня мого життя” розповів, як композиція Ірини Білик допомогла йому розпочати кар’єру на телебаченні

Новини по темі