Офіційне відкриття пляжів в Одесі: коли купання стане легальним

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Одеса готується до оздоровчого сезону: відкриття пляжів і парків наближається.

Поділитися:

Незабаром в Одесі офіційно можуть відкрити декілька пляжів. У місті на узбережжі Чорного моря зараз працює команда "Сніданку з 1+1" з кореспонденткою Оленою Квіткою

Одеська ОВА нагадує про тимчасову заборону на риболовлю, прогулянки узбережжям та використання води з акваторії Чорного моря. Ситуація під контролем, але мінна небезпека та загроза захворювань зберігається. Тобто, прогулянки пляжами в Одесі ще заборонені. Та кінець березня і  квітень виявився аномально теплим, що багато хто з одеситів вже відкрили оздоровчий сезон. Самі одесити кажуть, що почали цінувати і зрозуміти, наскільки їм пощастило в житті мати море під боком. 

Думки мешканців розділилися: деякі відчайдушні, їх не зупиняє нічого. Деякі люди бояться купатися в морі, враховуючи питання безпеки. Це розуміє місцева влада і з цього приводу вони планують в цьому сезоні відкрити декілька пляжів, як це було в минулому сезоні. Нагадуємо, що минулого літа в Одесі офіційно працювало шість пляжів. Та скільки їх буде в цьому сезоні поки що невідомо, все залежатиме від того, чи відповідатимуть ці пляжі пунктам безпеки.

Про основні вимоги до облаштування плажів розповів очільник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер:

"Одна із основних — це бомбосховище. Друга вимога — це пляжі, які мають мати сітку для того, аби вибухові предмети випадково не запливли на ту територію, де буде проходити оздоровлюючий процес. Ну і, звичайно, після того, як буде закрита сітка, це обстеження. Обстеження ми минулого року проводили майже щодня, обстеження нашого дна. Дітям не можна пояснити, що йде війна і не можна скупатися в морі. Батьки десь ідуть їм на зустріч. Тому ми хочемо зробити безпечні місця для них, батьків, для діток, для військових".

Дуже важливою умовою є інспекція пляжів на предмет того, що може принести з моря. А відкрити плажі планують вже до середини травня, тобто зовсім скоро. Також вперше від початку повномасштабного вторгнення в Одесі відкриють декілька парків: Стамбульський парк, Грецький парк, і також частину Потьомкінських сходів. Це відбудеться вже цієї суботи, 20 квітня. Тому, Одеса готується до оздоровчого сезону, готова зустрічати і гостей міста, і радувати жителів цього курортного місця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

 

 

 

Новини по темі