10 цікавих фактів про серіал "Доктор Хаус", та де його можна подивитися ЛИД

Доктор Хаус
22:15
Пн-Пт
Цікаві факти про серіал Доктор Хаус, та де його дивитися

Невідомі факти про популярний серіал "Доктор Хаус", які вас здивують.

Поделиться:

У будні о 22:15 на телеканалі "1+1 Україна" глядачі можуть насолодитися прем'єрою нового 3 сезону улюбленого серіалу "Доктор Хаус":

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Доктор Хаус 3”: чому варто подивитися новий 3 сезон серіалу на "1+1 Україна"

Цікаві факти про серіал "Доктор Хаус"

  1. Образ доктора Хауса був натхненний Шерлоком Холмсом. Як і знаменитий детектив, доктор Хаус - геніальний, але ексцентричний лікар, відомий своїм дедуктивним мисленням і нестандартними методами. 
  2. Тростина доктора Хауса має символічний сенс. Культова тростина доктора Хауса стала невід'ємним атрибутом його персонажа. Однак тростина була не просто реквізитом, вона мала символічне значення. У серіалі Хаус використовує тростину, щоб полегшити свою кульгавість. Палиця також слугує метафорою емоційного та психологічного болю Хауса та показує його звичку маскувати свої вразливості.
  3. Г'ю Лорі імпровізував фортепіанні партії. У кількох епізодах "Доктора Хауса" головний герой демонструє свій музичний талант, граючи на фортепіано. Цікаво, що ці виступи не були написані за сценарієм, а імпровізовані самим Г'ю Лорі. 
  4. Свого часу "Доктор Хаус" був найпопулярнішим серіалом у світі. У 2008 році - всього через чотири роки після свого дебюту - "Доктор Хаус" став найпопулярнішим телесеріалом у світі (у категорії "Художня література"). За даними AFP, того року 81,8 мільйона людей у всьому світі дивилися цей проєкт.
  5. Г'ю Лорі спочатку не вважав Хауса головним героєм. Коли актор проходив відбір на роль, він вважав, що доктор Джеймс Вілсон був головним героєм серіалу, адже не міг уявити, як хтось настільки непривабливий, як Хаус, може стати зіркою стрічки. 
  6. Доктора Хауса могли втілити інші відомі актори. Так, роль ексцентричного лікаря спробували отримати Кайл Маклаклен (агент Купер у "Твін Пікс") та Патрік Демпсі (Дерек Шепард у "Анатомія Ґрей").
  7. Навіть назва серіалу має прихований сенс. Однойменний головний герой серіалу, Грегорі Хаус, отримав своє ім'я як відсилання до медичного терміну: "HOUSE" - це пацієнт з історією зловживання наркотиками або наркозалежності.
  8. Сувора лікарка Ліза Кадді кардинально відрізняється від своєї акторки. Ліза Едельштейн, яка зображує в серіалі принципову адміністраторку лікарні, була відомою барменкою нью-йоркських клубів у 1980-х роках.
  9. Г'ю Лорі надихався своїм батьком. Рен Лорі був британським лікарем, чемпіоном з веслування та олімпійським чемпіоном, який любив грати на фортепіано. 
  10. Персонаж доктора Джеймса Вілсона, найкращого друга Хауса, спочатку планували вбити в пілотному епізоді серіалу. Однак продюсерам настільки сподобалася гра актора Роберта Шона Леонарда, що вони вирішили його залишити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опитування: який ви Доктор Хаус сьогодні

Дивіться серіал "Доктор Хаус" цього тижня на "1+1 Україна".

Новости по теме