Під час зйомок «Хоробрих сердець» на «1+1 Україна» у командира Володимира Логуша, який зупинив наступ ворога на Чернігівщині, народилася донька

Хоробрі серця
Командир Володимир Логуш під час зйомок "Хоробрих сердець" став батьком

У героя проєкту "Хоробрі серця", командира Володимира Логуша народилася донька.

Поделиться:

Щоп’ятниці о 20:30 на телеканалі “1+1 Україна” транслюють військово-патріотичного токшоу “Хоробрі серця”. Це цикл історій про українців — військових та цивільних, які здійснили подвиги, захищаючи Україну від російської агресії, та своїми вчинками змінили хід історії. Знати в обличчя живих героїв — ось мета цього проєкту. Під час програми військові діляться ексклюзивними подробицями битв та раніше неопублікованими фотографіями і відео, що збереглися в особистих архівах. 

Одним з героїв першого випуску “Хоробрих сердець” став Володимир Логуш, командир 16-го батальйону 58-ї бригади, який отримав орден Богдана Хмельницького ІІ ступеня за свої подвиги. Перший день повномасштабного вторгнення, 24 лютого 2022 року, Володимир зустрів за дев’ять кілометрів до кордону з росією — у Глухові, що на Сумщині. О 4 ранку йому подзвонив начальник прикордонного відділку і сказав, що ворог починає обстрілювати нашу територію. З бойовою частиною підрозділу комбат вирушив займати оборону на трасі Київ-Москва. О 5:40 українські захисники на чолі з Володимиром вже вступили в перший контактний бій із противником.  

“В мене була задача оборони декількох мостів, які не були тоді підірвані. Тоді до нас зайшли російські війська спеціальних операцій, тобто високомобільна техніка з потужним озброєнням. Вони поділилися на декілька груп і ховалися за фури. В той момент, коли ми побачили БТРи, були в умовах безпосереднього зіткнення з противником. Противник не очікував нас там побачити, вони хотіли просто проскочити засідки. О 5:40 ми вступили у бій з противником. В цей момент момент я був на зв’язку з командиром іншого підрозділу. Він чув бій у прямому ефірі. В перестрілці моя автівка вилетіла в кювет і я просто лежав обличчям на асфальті. Повз проїжджали автівки і напевно думали, що йде навчання, ніхто не зрозумів, що був бій”, - каже Володимир Логуш. 

Військовий каже, що готував своїх бійців заздалегідь до того, що треба буде першими вступати в бій і не чекати дій окупантів.  

“Я морально готував наш особовий склад, щоб вони без сумніву і вагань одразу відкривали вогонь по ворогу. Казав їм, що ми не будемо чекати на те, що противник вступить в бій першим. Я дав розпорядження використовувати усю зброю, яка в нас була, адже відстань була дуже маленька. Це були і протитанкові засоби, і озброєння бойових машин, але на жаль воно було не дуже ефективне. На моїх очах, коли ми стріляли, з автівок окупантів просто сипалися іскри, пробиття не було. Але ми все ж таки змогли зупинити наступ ворога. На щастя в той день обійшлося без особових втрат в моєму підрозділу”, - каже Володимир Логуш.

Згодом Володимир Логуш отримав орден Богдана Хмельницького II ступеню за те, що не пропустив ворога на Чернігівщину і Київщину.  

Під час зйомки “Хоробрих сердець” Володимир Логуш став батьком дівчини, яку назвали Софія. 

Які ще історії розповіли військові у першому епізоді, дивіться:

Нагадаємо, над проєктом "Хоробрі серця" на замовлення телеканалу “1+1 Україна” працює Департамент журналістських проєктів під керівництвом Максима Шиленка. Шеф-редакторка проєкту — Ольга Кашпор, продюсер — Віктор Калатай. Креативний продюсер телеканалу «1+1 Україна» — Ольга Шляхтиченко. Режисерками-постановницями проєкту стали Наталя Ровенська, Наталя Лисенкова та Марія Григоращенко, відомі телеглядачам «1+1 Україна» за іншими великими проєктами та прямими ефірами.

Важливою складовою проєкту стане благодійність, адже проєкт «Хоробрі серця» не тільки розповідатиме історії героїчних українців, а і допомагатиме нашим захисникам. Більше деталей читайте на сайті 1+1.

Дивіться токшоу “Хоробрі серця” щоп’ятниці о 20:30 на телеканалі 1+1 Україна.

Новости по теме