Акім Галімов і Марічка Падалко стали обличчями проєкту «Сенси, що об'єднують» від ГО «Алєм»

Акім Галімов і Марічка Падалко у проєкті «Сенси, що об'єднують»

Ведучі Акім Галімов і Марічка Падалко доєднались до проєкту з єднання української та кримськотатарської культур.

Поделиться:

1+1 media виступила партнером проєкту з єднання української та кримськотатарської культур «Сенси, що об’єднують». Кампанія розроблена громадською організацією «Алєм» та фотографинею Катериною Гузь за підтримки Швейцарії. Ініціатива присвячена 15-річчю приєднання України до  Конвенції ЮНЕСКО про охорону нематеріальної культурної спадщини та має на меті продемонструвати спільні для обох народів цінності. 

Обличчями кампанії від 1+1 media стали продюсер, автор і ведучий проєкту «Реальна історія» Акім Галімов, а також ведуча телеканалу 1+1 Україна та ТСН Марічка Падалко.

Для Акіма Галімова, кримського татарина за національністю, участь у цьому проєкті є особливо цінною. У межах кампанії він з’явиться у національному костюмі кримських татар, що супроводжує візуальний ряд орнаментів «Орьнек» із закодованими глибокими сенсами, та побажаннями.  До того ж репрезентує особливі кавові традиції. 

«Довгий час завдяки кремлівській пропаганді до кримськотатарської культури в Україні ставилися як до чогось чужого, та і взагалі знали про неї дуже мало. Подібні проєкти розбивають стереотипи, показують, що насправді українці і кримські татари є набагато ближчими, наше культурне коріння формувалося на одній і тій самій землі», – зазначив Акім. 

Своєю чергою ведуча Марічка Падалко на тематичних світлинах також з’явиться у традиційній кримськотатарській жіночій сукні антер, головному уборі фес, аксесуарах і прикрасах, які через знаки та символи передають певну інформацію про його володарку. 

«До цієї зйомки кримськотатарське вбрання я бачила лише здалеку, і хвилювалася, чи можу на зйомках хоч трохи відповідати образу. І я ніколи не могла подумати, що воно стане настільки рідним за кілька годин, ніби я була кримською татаркою в минулому житті», – додала Марічка. 

Марічка Падалко

Світлини розміщуватимуться на сітілайтах у містах-мільйонниках, у метро, вагонах потягів. Також кампанія транслюватиметься на телебаченні та у соціальних мережах. Детальніше про проєкт можна дізнатися на сайті за цим посиланням

До того ж зануритись у світ культури кримських татар кожен охочий зможе з вівторка по неділю на виставці «Miras. Спадщина» у Скарбниці Національного музею історії України. Адреса – вул. Лаврська, 9, корпус 12 (територія Національного заповідника «Києво-Печерська лавра»).

Новости по теме