Ця війна не завершиться, поки Путін буде президентом росії. Оглядач Радіо NV Іван Яковина розповів Наталії Мосейчук, чого українцям очікувати до кінця року

Чого українцям очікувати до кінця року: прогноз журналіста Івана Яковини

Оглядач Радіо NV Іван Яковина у новому епізоді «Moseichuk подкаст» розповів, чого українцям очікувати до кінця року.

Поделиться:

Війна триватиме і далі, а переговори з агресором сьогодні не мають жодного логічного підґрунтя і приведуть лише до поразки України.

Про це у новому епізоді «Moseichuk подкаст» заявив журналіст Іван Яковина.

«Ця війна не завершиться, поки Путін буде президентом росії, переконаний журналіст. Ви не можете вести переговори з крокодилом, поки ваша голова в його пащі. Ніяких переговорів не може бути. На жаль, далеко не всі це розуміють на Заході».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пропаганда захищала диктаторів: яким чином відомі світові журналісти скоювали злочини проти людства

На думку Івана Яковини, і Україна, і країни Заходу повинні зосередити всі зусилля на протистоянні російській агресії.

«Змінити хід війни може лише технологічна перевага. Дрони, насамперед. Я думаю, що значний вплив на фронт матимуть літаки F-16 з далекобійними ракетами, оскільки зараз серйозною загрозою для українських бійців є КАБи (керовані авіаційні бомби, які все частіше застосовує російська авіація - ред.)», каже він.

Наразі в росії лише одна стратегія очікувати, поки Захід остаточно відмовиться надавати Україні військову та фінансову допомогу. Особливо, на думку Івана Яковини, цьому підіграє Дональд Трамп та його прихильники.

«...Дональд Трамп хоче, щоб Україна до президентських виборів у США або програла війну, або була на межі поразки. Щоб він потім міг виступити в ролі миротворця. І для Трампа було б добре, якби Україна програла, бо він би лише підтвердив свої критичні тези про недолугість Байдена», аналізує Іван Яковина.

«Трамп хоче, щоб Україна опинилася на межі поразки до його приходу до влади. Тоді б він побачив, що Україні немає куди діватися і запропонував би наступний варіант: росія залишає за собою все те, що вони здобула, Україна залишає за собою все те, що вдалося зберегти і на цьому війна завершиться. Якщо росія відмовиться - Україна отримує величезні обсяги зброї. Якщо Україна відмовиться то взагалі ніякої зброї не отримає», додав він.

Та Іван Яковина переконаний росія, після потенційного здобуття нових територіальних надбань через затримки західної допомоги, зупинятися не захоче. 

Чи готова Європа до такого сценарію? За яких умов росія зможе напасти на країни Балтії вже цього року? І чи можна вважати НАТО по-справжньому об’єднаним? Дивіться у новому епізоді «Moseichuk подкаст» на Youtube-каналі Наталії Мосейчук за посиланням https://bit.ly/3TzQ3dF.

Новости по теме