День народження Володимира Зеленського: як змінився президент за минулий рік

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

У 46-ий день народження Володимира Зеленського розповідаємо, як змінився президент за 2023 рік.

Поделиться:

Наймолодший президент України

Сьогодні Володимир Зеленський справляє 46-ий день народження. Це наймолодший президент в історії України — він прийшов до влади в 41 рік. Конституція нашої країни містить обмеження на мінімальний вік кандидата у президенти — 35 років. Водночас у світі існує чимало випадків, коли лідерами держав ставали люди меншого віку.

Наймолодшим очільником МЗС у світі у 2013 році став австрієць Себастьян Курц у віці 27 років. У 31 Курц отримав посаду канцлера Австрії. 

Себастьян Курц

Фото: European People's Party

У 2019 наймолодшою прем'єр-міністркою стала 34-річна Санна Марін, яка очолила уряд Фінляндії. Більше про молодих державних лідерів дивіться у сюжеті ТСН, що виходить що дня о 19:30 на "1+1 Марафон":

Яким був 2023 для Зеленського

Шеф-редакторка видання "Бабель" та політична журналістка Катерина Коберник у студії "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 6:30 до 9:30 на "1+1 Україна", зазначає що очевидне падіння рейтингів президента є абсолютно закономірним.

"Будь-який лідер під час війни втрачає довіру", — коментує журналістка.

Те захоплення та завзяття, які відчував увесь світ на початку повномасштабного вторгнення, природно зменшується та зменшується. Усередині країни люди більш схильні до фокуса на поразках, а не перемогах. Це не є суто українським феноменом — так вже працює людська свідомість.

Зеленський

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні з'явиться множинне громадянство — Зеленський

Як змінився президент за часи своєї каденції

"Президент —  чітке відображення України", — зазначає Катерина Коберник. 

Так, у 2019 році Володимир Зеленський відзначався надзвичайною емоційністю. Наймолодший президент в історії країни, відсутність політичного досвіду, рекордна кількість голосів — усе це є приводами до ейфорії. Зараз же він має жорсткіший та старший вигляд. Зрештою, це можна сказати про кожного українця, який кожного дня проживає війну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повернення військовозобов'язаних чоловіків з-за кордону: президент озвучив свою позицію

Поїздки Зеленського на фронт

Посилаючись на інтерв'ю колишнього Генпрокурора Юрія Луценка, журналістка каже, що для військових на передовій такі візити необхідні. Вони нагадують, що про воїнів пам'ятають і не кидають їх напризволяще. Ці поїздки також покращують репутацію Зеленського у світовій спільноті. Це візуальне протиставлення діяльності лідерів України та росії. Зрештою, Путін не їздить на фронт.

Президент

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Дізнавайтеся більше важливих та корисних новин у "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 6:30 до 9:30 на "1+1 Україна".

 

Новости по теме