"Мою дитину вбила ворожа ракета, але я хочу, щоб більше жодна дитина не загинула", — у "Сніданку з 1+1" пролунало звернення мами шестирічної жертви ракетного обстрілу в Чернігові до світових лідерів та було посаджено дерево пам'яті загиблої

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Батьки шестирічної Софійки, що загинула через ракетний обстріл в Чернігові, стали гостями Сніданку з 1+1

"Діти не повинні гинути від ракет", — мама маленької Софійки Ольга розповіла про своє горе в "Сніданку з 1+1".

Поделиться:

19 серпня о 11:30 російські окупанти обстріляли центр Чернігова. Ракета вибухнула над Драматичним театром. У результаті атаки близько 200 людей отримали поранення і 7 загинули. Тоді ж ворог забрав життя шестирічної Софійки. Про її історію та ініціативу "Гай дитячих снів" розповіли у спецпроєкті "Сніданку з 1+1" під назвою “Незалежність. Хоробрі серця”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хоробрі серця: історії незламних військових, які виборюють незалежність України

Родина Софійки проживає на Київщині. За два тижні дитина пішла б до першого класу. Тато Олександр — військовий. Мама Софії розповідає, що малеча кожного дня робила помітки на домашньому календарі, рахуючи дні до зустрічі з батьком. За день до трагедії дівчинка з мамою Ольгою приїхали в гості до родичів у Чернігові. 19 серпня маленьку українку вбила російська ракета.

Ольга звертається до світових лідерів та просить посприяти закінченню війни та покаранню російських окупантів.

“Моя дитина загинула від ворожої ракети, але я хочу, щоб більше жодна дитина не загинула. Ні дитина, ні людина. Я хочу, щоб у нашій країні був мир та злагода, щоб жоден ворог не заважав жити на нашій землі", — закликає Ольга.

У рамках глобальної екологічної ініціативи з озеленення планети "Greening of the Planet"  разом із благодійним фондом “Озеленення України” та Міжнародним штабом допомоги українцям ведучі “Сніданку з 1+1” оголосили проєкт з посадки дерев пам'яті. Ініціатива матиме назву “Гай дитячих снів” та буде присвячена загиблим дітям у війні росії проти України. Станом на 24 серпня 2023 року офіційно таких жертв уже 503.

Голова фонду “Озеленення України” та Міжнародного штабу допомоги українцям Ганна Красюк закликає всіх українців доєднуватися до цього проєкту у своїх містах та селах. Перше таке дерево має ім’я “Софія” та було посаджене батьками загиблої дівчинки в ефірі “Сніданку з 1+1”. 

Дивіться «Сніданок з 1+1» щодня з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube!

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

 

Новости по теме