Сирний кекс з апельсиновим ароматом від Едуарда Насирова

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Читайте, як приготувати ніжний десерт до великодніх свят.

Поделиться:

 

Пісний лимонний кекс з грушею від Едуарда НасироваУ програмі «Сніданок з 1+1» кулінарний блогер та експерт з вегетаріанської кухні Едуард Насиров поділився рецептом надзвичайно ніжного кексу з домашнього сиру з додаванням апельсинового сиропу.

Читайте також: Шоколадний кекс з чорницею: Рецепти Едуарда Насирова.

До Великодня залишаються лічені дні. Саме час готуватися до цього світлого свята і продумувати меню.

Якщо ви обожнюєте душевну домашню випічку, тоді сьогоднішній рецепт вам неодмінно знадобиться.  До того ж, ніжний кекс із сиру з апельсиновим ароматом може стати прекрасною альтернативою для традиційної паски.

СИРНИЙ КЕКС: ІНГРЕДІЄНТИ

Сир домашній - 500 г

Яйце - 5 шт.

Цукор - 350 г

Масло - 150 г

Манка - 450 г

Розпушувач - 1 ч. л. з гіркою

Сік апельсина - 1 шт.

В'ялена журавлина - 100 г

Ванільний екстракт - 1 ст. л.

Читайте також: Рецепт солодких кексів з бананом і вівсянкою.

СИРНИЙ КЕКС: ПРИГОТУВАННЯ

  1. Сир протерти через сито.

Щоб випічка була ніжною, потрібно обов’язково протирати сир через сито, - переконує Едуард Насиров.

  1. Масло збити вінчиком, додати цукор та перетерти.
  2. У масляну суміш додати сир і вимішати до однорідної консистенції.
  3. Натерти цедру одного апельсину у масу.

Пам’ятайте, нам потрібна тільки жовта частина цедри, оскільки біла може надати непотрібну гіркуватість у смаку, - зазначає кулінар.

  1. У суміш додати манку та розпушувач. Усе перемішати.
  2. У кінці додати журавлину і також перемішати.

Якщо ви любите експериментувати, можете додати шматочки яблук, груші, вишні чи чорниці. Але не забувайте попередньо обваляти свіжі фрукти та ягоди у борошні чи крохмалі, щоб вони не осіли під час приготування на дно, - радить кулінарний блогер.

  1. Начинку викласти у форму, застелену пергаментом і поставити запікати при температурі 180 градусів на 40-45 хвилин.
  2. Вичавити сік 1 апельсина, додати туди цукор та трохи води.
  3. Поставити на вогонь та довести сироп до кипіння. Варити близько 1 хвилини.
  4. У кексі зробити проколи зубочисткою зверху. Залити потроху зверху сиропом.

Готовий кекс можна посипати цукровою пудрою та подавати до чаю.

Нагадаємо, не так давно Едуард Насиров поділився простим рецептом шоколадного печива з апельсином.

Новости по теме