Рецепт шоколадно-гречаного печива без цукру від Валентини ХамайкоУ програмі «Сніданок з 1+1» фудблогер та експерт з вегетаріанської кухні Едуард Насиров поділився рецептом улюбленого шоколадного печива з апельсиновою цедрою та чебрецем.

Найсмачніші десерти – ті, які приготовані власноруч. Особливо, якщо це домашнє печиво з незвичайними інгредієнтами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісний лимонний кекс із грушею від Едуарда Насирова

Пропонуємо вам оригінальний рецепт шоколадного печива з додаванням апельсину та чебрецю, який смакуватиме вам з чаєм та кавою й порадує близьких.

ШОКОЛАДНЕ ПЕЧИВО З АПЕЛЬСИНОМ: Інгредієнти

Борошно – 350 г.

Молочний шоколад –  150 г.

Масло – 200 г.

Цукор – 100 г.

Чебрець – 1 ст.л.

Цедра 1 апельсина. 

Читайте також: Шоколадний кекс з чорницею: Рецепти Едуарда Насирова

ШОКОЛАДНЕ ПЕЧИВО З АПЕЛЬСИНОМ: Приготування

  1. Подрібнити чебрець і цукор за допомогою ножа.
  2. Нарізати шоколад на невеликі скибки та поставити на водяну баню.

Замість білого шоколаду можна використати будь-який чорний або молочний. Головне – щоб він був непористий, інакше розтопити шоколад до необхідної консистенції не вийде, - зазначає Едуард Насиров.

  1. Борошно замісити з маслом, натерти туди цедру лимона.
  2. Розтоплений шоколад додати до тіста, усе ретельно перемішати.
  3. Готове тісто розділити на дві частини, сформувати з кожної ковбаску та загорнути їх у фольгу.  Поставити ковбаски в холодильник на 1 годину.
  4. Охолоджені ковбаски потрібно обваляти в суміші цукру та чебрецю.
  5. Ножем нарізати ковбаски на невеликі кружальця товщиною 1,5-2 см.

Щоб процес нарізання був легший, занурюйте ніж у гарячу воду, - підказує кулінар.

  1. Викласти нарізані шматочки на пергамент і поставити запікатися при температурі 200 градусів на 15-20 хвилин.

Через 10 хвилин бажано перевернути печиво, аби воно рівномірно пропеклось, - зауважує Едуард Насиров.

Нагадаємо, нещодавно Едуард Насиров поділився рецптом тирамісу з вівсяним печивом.