Як харчуватися під час вагітності: Наталя Островська дізналася у дієтологині в проєкті "Вагітна в ТСН"

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Харчування під час вагітності: яким має бути раціон — Вагітна в ТСН

Вагітна в ТСН: Наталя Островська розпитала дієтологиню про харчування під час вагітності та схуднення після пологів.

Поделиться:

Ведуча ТСН та 1+1 Марафон Наталя Островська вперше готується стати мамою. У новому випуску "Вагітна в ТСН" разом з дієтологинею вона підняла важливу тему – харчування під час вагітності. Як харчуватися, як це впливає на дитину, чи потрібно змінювати раціон, а також яка норма набраної ваги?

Як харчуватися під час вагітності

Лікарка-дієтологиня Катерина Толстікова пояснює: харчування у період вагітності залежить від того, як жінка харчувалася до.

"Звичайно, найкраще — це коли ти готуєшся до вагітності, коли змінюєш в першу чергу власну харчову поведінку. Бо зайві кілограми, які надходять у жінок під час вагітності, є наслідком компенсації через те, що була порушена харчова поведінка. Це відбувається у зв'язку з тим, що жінка, наприклад, раніше постійно сиділа на якихось дієтах, намагалася худнути, потім набирала. Це призвело до дисбалансу гормональної системи. Під час вагітності організм дуже розумний, тому він буде все компенсувати. Я б радила хоча б спочатку зрозуміти, що таке правильне харчування і почати робити певні кроки до нього".

Харчування під час вагітності

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведуча ТСН Наталя Островська дізналась в експертів, скільки коштують пологи в Україні

Яким має бути раціон вагітної жінки

Просто багато їсти або, як кажуть, "за двох" — неправильно. Харчування має бути збалансованим.

"Є стала норма білка — не менше 70 г. Жінка має отримувати достатню кількість жиру, що дуже важливо для гормональної системи. Це десь теж не менше 70 г. Сало, горіхи, жирна риба, жовтки, можливо, інколи навіть жирне м'ясо повинні бути в раціоні. Звичайно, жінка має їсти дуже багато вуглеводів, хоча саме цього найбільше бояться. Жінки розуміють, що будуть набирати вагу, будуть змінюватись в зовнішньому вигляді, і через це починають уникати вуглеводів. Але організм може компенсувати ще більше і давати більше набору ваги! Тому макарони, картопля, всі каші, фрукти, ягоди мають бути основою раціону вагітної жінки".

Яким має бути раціон вагітної - Вагітна в ТСН

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи варто чоловіку бути присутнім на пологах: лікар здивував відповіддю у ютуб-проєкті Наталі Островської "Вагітна в ТСН"

Як схуднути після пологів

За словами дієтологині, тривалість процесу скидання ваги повинна бути збалансованою з урахуванням потреб організму, особливо в період годування груддю. Важливо враховувати, що раптове і надмірне скидання ваги може вплинути на здоров'я як самої жінки, так і дитини.

"Планування раціону та харчових звичок повинно бути орієнтоване на забезпечення достатньої кількості калорій та поживних речовин для гармонійного відновлення організму, гормонального балансу та вироблення якісного грудного молока. Швидке скидання ваги, зокрема за допомогою різких обмежень у харчуванні, може призвести до дефіциту необхідних поживних речовин, що вплине на якість молока та здоров'я жінки. Тому важливо обговорити будь-які плани щодо зміни раціону чи скидання ваги з лікарем або ліцензованим дієтологом, особливо якщо жінка годує груддю", — пояснює Катерина.

Дізнайтеся більше особливості харчування під час вагітності у блозі Наталі Островської "Вагітна в ТСН":

Новости по теме