Чи варто чоловіку бути присутнім на пологах: лікар здивував відповіддю у ютуб-проєкті Наталі Островської "Вагітна в ТСН"

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Чи варто чоловіку бути присутнім на пологах - дізнавалась Наталя Островська

Наталя Островська запитала лікаря акушера-гінеколога, чи варто чоловіку бути на пологах.

Поділитися:

Ведуча 1+1 Наталія Островська готується вперше стати мамою. Вона розпитала лікаря акушера-гінеколога, чи варто чоловіку вагітної жінки бути присутнім на пологах. Порада лікаря дуже здивувала. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведуча ТСН Наталя Островська розповіла, чому довго приховувала свою вагітність

"Репродуктивна функція є єдиною парною функцією в організмі. Подружжя ухвалює рішення: вагітніти та подружжя приймає рішення, чи бути разом у пологах чи ні. Найгірше, що може зробити жінка – це примушувати чоловіка, який не хоче бути на пологах, йти на пологи. Найгірше, що може зробити чоловік, жінка якого не хоче його присутності на пологах – це наполягати на своїй присутності. 

Якщо говорити прагматично, чи є від того користь для жінки? Партнерська допомога в пологах має користь. Це є доказові дані. Питання в іншому, чи обов’язково це має бути підтримка чоловіка? Аж ніяк", - розповідає лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведуча ТСН Наталя Островська розвіяла найпоширеніші міфи про вагітність

Дуже здивувала порада лікаря, кого найкраще взяти з собою на пологи:

"Прекрасно з цією функцією може впоратися доула, подруга, сестра. А найкраща помічниця в пологах – це свекруха. І це я вам підтверджу зі свого власного великого досвіду в пологовому залі. Вона не є кровною родичкою, і вона емоційно не залучається до процесу так, як це б робила матуся. Але вона дбає про те, щоб біологічний матеріал її роду був переданий неушкодженим. Тому це завжди прекрасно".

Дивіться поради лікаря акушера-гінеколога, який розвінчує популярні міфи про вагітність та пологи:

Новини по темі