“Навчайте дітей критичному мисленню”, - Марічка Падалко про те, як вберегтися від російської пропаганди на тимчасового окупованих територіях

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Як вберегтися від російської пропаганди на тимчасового окупованих територіях - розповіла Марічка Падалко

Ведуча розповіла, як політика кремля промиває мізки українським дітям.

Поделиться:

Ведуча телеканалу “1+1 Україна” та ТСН Марічка Падалко в рамках інформаційно-просвітницької кампанії з протидії дезінформації, яка реалізується 1+1 Media та Smart Angel, розповіла як російська пропаганда стирає ідентичність українських дітей на тимчасово окупованих територіях. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Що очікувати від 2024 року взагалі не знаю", - Марічка Падалко розповіла, як війна змінила все, до чого вона звикла

російські школи на тимчасово окупованих територіях є просто пропагандистськими осередками з завезеними з рф педагогами. Кожен день проводяться так звані “розмови про важливе”. На цих уроках місцевих дітей переконують в тому, що рф їх врятувала від “нацистів”, а захоплені землі споконвіку були російськими”, - зазначає телеведуча. 

Цього навчального року школи в окупованих регіонах України почали вивчати “Історію росії”, “росія у світі”, а також “Рідна мова” та “Рідна література”, з позначкою російська. У програмі підручників з історії для 5-9 класів, наприклад, немає жодної згадки про Київ та Київську русь. Натомість окупанти називають її "держава Русь" або "Русская земля". Влада рф свідомо стирає українську ідентичність та намагається переконати дітей і підлітків у тому, що росія - країна можливостей. На окупованих територіях школярам розповідають про президента путіна та "боротьбу Донбасу за незалежність". 

Як допомогти відстояти українську ідентичність та протидіяти ворогу

  • Вивчайте, поширюйте та використовуйте українську мову, культуру, музику й мистецтво

  • Підкреслюйте дітям важливість вивчення української історії та культури

  • Навчайте молодь критичному мисленню та розпізнаванню пропаганди

  • Популяризуйте факти та істинні історичні події

Марічка Падалко нагадує: протидія російському впливу та пропаганді вимагає комплексного підходу. Спроби промивань мізків дітям та підліткам - це бажання інтегрувати їх у російське суспільство та змінити переконання. Тож важливо не тільки звільнити окуповані землі заради майбутнього наших дітей, а й покарати тих, хто цього майбутнього їх хотів позбавити.  

Новости по теме