"Сильніші за стихії": Соломія Вітвіцька та Наталя Нагорна взяли участь у благодійному фотопроєкті й перевтілилися в образи Хурделиці й Буревія

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Соломія Вітвіцька та Наталя Нагорна взяли участь у благодійному фотопроєкті "Сильніші за стихії"

Соломія Вітвіцька приміряла весільну сукню задля допомоги захисникам і захисницям.

Поделиться:

Ведуча "1+1 Марафон" і ТСН Соломія Вітвіцька та воєнна кореспондентка ТСН Наталя Нагорна взяли участь у благодійному фотопроєкті "Сильніші за стихії". До проєкту також долучилися українські військові, ветеранки, волонтерки та медикині – жінки постали в образах дванадцяти стихій та явищ природи. Проєкт "Сильніші за стихії" – це фотовиставка та благодійний календар на підтримку захисників і захисниць. Кошти із заходів та продажу календарів спрямують на закупівлю дронів для 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

Ведуча Соломія Вітвіцька від 2014 року регулярно допомагає захисникам і захисницям – збирає і передає кошти, бере участь у благодійних заходах. Від першого дня повномасштабної війни висвітлює новини та продовжує допомагати військовим. А з березня 2022 щоп’ятниці проводить у НДСЛ Охматдит концерти з українськими зірками для того, щоб підтримати маленьких пацієнтів та лікарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хочу, щоб до людей з інвалідністю ставилися як до рівних", — ведуча Соломія Вітвіцька про власну благодійну діяльність, дитинство та особисте життя

У проєкті "Сильніші за стихії" Соломія перевтілилася у Хурделицю та приміряла на себе невагому білу сукню. Деякі підписники ведучої в соцмережах підмітили схожість сукні з весільною.

"Мої друзі кажуть, що я сама, мов та Хурделиця – емоційна, експресивна, часами хаотична. Я взагалі обожнюю зиму! Для мене сніг за вікном – неймовірний кайф і натхнення. Хурделиця – точно мій образ, і я в ньому відчувала себе дуже гармонійно. Під час нашої зйомки відчувала себе трохи снігом, вітром, і взагалі дуже класна була атмосфера попри все. Того ранку в Києві були великі гучні обстріли, довга повітряна тривога. Але команда все одно зібралася після відбою і створила таку красу, яка допоможе нашим захисникам і захисницям", – розповідає Соломія Вітвіцька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соломія Вітвіцька назвала 5 справ, які обов’язково потрібно зробити взимку (ексклюзив)

Воєнна кореспондентка Наталя Нагорна перевтілилася в Буревій, головне завдання якого – проноситися через окопи і бліндажі, розбиті міста та побиті села, аби бути поруч з тими, кому доводиться приймати бій. Аби про їхні подвиги знали, аби герої мали імена, аби люди знали про війну.

Серед інших героїнь проєкту – майорка ЗСУ Валерія "Нава" Суботіна, яка постала в образі лави. Вона втратила коханого на "Азовсталі", пройшла полон та тортури. Ще одна захисниця Маріуполя, Катерина Прядченко, також була у полоні, де пережила знущання росіян. Тоді як її чоловік і досі в руках окупантів. Катерина – штаб-сержантка 12-ї бригади спеціального призначення НГУ "Азов", у фотопроєкті вона шторм – вільний та лютий.

В образі повітря – Марина Верхогляд, військова лікарка 72-ї ОМБр імені Чорних Запорожців. А ще вона вдова Героя України, 27-річного комбата Андрія Верхогляда, який загинув у бою з російськими окупантами влітку 2022 року. У Дзвіни Сірої, медичної кураторки патронатної служби "Азову", яка постала в образі громовиці, всі чоловіки з родини на фронті. Брат боронив Маріуполь і майже рік пробув у полоні.

Ініціатива зібрати разом 12 сильних українських жінок належить засновниці благодійного фонду YOUkraine Анні Мурашенко. Фотографка – Катерина Карпенко. Окрім чотирьох основних стихій – вода, вогонь, земля та повітря – героїні проєкту уособлювали лаву, зливу, лавину, громовицю, хурделицю, вітер та інші природні явища.

Детальніше історію кожної "стихії" організатори розкажуть у самому календарі та на сторінці благодійного фонду YOUkraine.

Новости по теме