У програмі Сніданок з 1+1 Олексій Душка, ведучий програми Життя без обману, розповів як правильно обирати морозиво.

Морозиво - це ласощі, яким українці надають перевагу особливо влітку. Однак, морозиво, яке ми купуємо в магазині, - це більше продукт задоволення, аніж корисний продукт.

Користуйтеся порадами ведучих та обирайте якісне морозиво.

  1. Звертайте увагу на склад. У хорошому морозиві не має бути штучних стабілізаторів та барвників, а також рослинних жирів.

  2. Якщо морозиво розтануло, його ліпше не купувати. В ньому можуть розвиватися бактерії та патогенні мікроби.

  3. Звертайте увагу на ДСТУ. Для морозива є три стандарти: 4733, 4735 та 4734.

4733 - найсмачніше та найбільш натуральне морозиво. До його складу заборонено додавати рослинні жири. Воно густе, має жовтуватий колір.

4735 - морозиво, в яке додають пальмову та кокосову олії. Смак його менш насичений, воно швидко тане, водянисте.

4734 - морозиво плодово-ягідне, щербет. Заморожений лід, містить багато цукру.

Ви можете самостійно перевірити, чи містить морозиво рослинні жири. Для цього його потрібно розтопити. Якщо воно швидко розтає і перетворюється на водянисту масу, ви придбали морозиво з дешевими замінниками молочних жирів.

Користуйтеся порадами експертів зі Сніданок з 1+1 та вживайте лише натуральне!