Головний біль, нудота, ламкість у тілі та дратівливість – ці симптоми можуть бути знайомі для тих людей, які напередодні долучилися до святкового застілля. Похмільний синдром виникає через отруєння організму токсинами, що містить спирт. Внаслідок цього передусім страждають мозок, печінка та серце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічне меню 2017: Рецепти, які здивують ваших гостей

Для того, щоб не страждати від неприємних наслідків святкового застілля, треба дотримуватися кількох правил. Для того, щоб не страждати від неприємних наслідків святкового застілля, треба дотримуватися кількох правил. Про них розповіла терапевт Юлія Кузнєцова-Арабул у програмі «Сніданок з 1+1».

ЯК ПОПЕРЕДИТИ ПОХМІЛЛЯ

1. Контролювати кількість випитого алкоголю.

2. Пити якомога більше води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку воду можна пити без шкоди для здоров'я

3. Заздалегідь прийняти сорбент (за 4 год. до вечірки).

Наприклад активоване вугілля, солона негазована мінеральна вода та кисломолочні напої. Ці речовини пришвидшать очищення організму від шкідливих токсинів.

4. Вживати кисломолочні продукти.

5. Не змішувати різні алкогольні напої.

6. Віддавати перевагу напоям без цукру та смакових домішок.

Щоб полегшити симптоми похмілля треба відновити водно-сольовий баланс організму – випити розсіл без оцту, відвар шипшини або ромашки з м'ятою та з’їсти квашену капусту, кашу або курячий бульйон.

Нагадаємо, що нещодавно 1plus1.ua писав, як приготувати безалкогольний мохіто вдома.