5 порад, як позбутися перших симптомів грипуПриправи надають продуктам особливого смаку та аромату, а також допомагають нормалізувати обмін речовин і покращити імунітет. У програмі «Сніданок з 1+1» Таміла Чехович розповіла, як і в чому зберігати улюблені спеції, щоб вони надовго зберегли свій смак та аромат.

Експерт рекомендує дотримуватись таких порад щодо зберігання спецій:

1. Зберігати прянощі у спеціальних пробірках з корком.

За словами Таміли Чехович, мелені спеції зберігаються до 9 місяців, неподрібнені ж можна зберігати значно довше – до 2 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт оливкової олії зі спеціями

Тому, якщо можете, краще купуйте неподрібнені спеції, – рекомендує експерт.

2. Не можна зберігати спеції біля плити, оскільки прянощі можуть висохнути.

3. Не пересипати спеції вологими руками, ложкою, оскільки прянощі можуть швидко відсиріти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки можна вживати солі без шкоди для здоров’я

Окрім цього, Таміла Чехович пропонує власноруч вдома зробити баночки з магнітами. Для цього потрібно:

1. Взяти невелику баночку, магнітну стрічку, двосторонній скотч.

2. На один бік магнітної стрічки наклеїти двосторонній скотч.

3. На дно баночки прикріпити магнітну стрічку.

Такі баночки можна прикріпити на холодильник.

Нагадаємо, нещодавно Таміла Чехович навчила, як зберігати чай, щоб він не втратив свого смаку.