Смак літа: як правильно вибрати стиглий і смачний кавун

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Дієтолог програми Сніданок з 1+1 розповіла про користь ягід та дала поради, як правильно вибрати кавун.

Поділитися:

Смачний та низькокалорійний кавун прийдеться до смаку кожному ласуну, який піклується про свою фігуру. Маючи всього 27 Ккал на 100 грамів, кавун по праву вважається одним із найбільш корисних та смачних продуктів, які допомагають схуднути

Кавуни містять клітковину, корисні мінеральні речовини та вітаміни. Ягоди на 90% складаються з води, мають сечогінний ефект, очищують організм, виводять шкідливі речовини та зміцнюють імунітет. Окрім цього, кавуни радять вживати для схуднення, адже вони дають відчуття ситості, не маючи при цьому багато калорій.

Дієтолог програми Сніданок з 1+1 дала поради, як правильно вибирати кавуни. Експерт наголосила, що природно ягоди достигають у серпні-вересні, отже купувати кавуни на початку літа - надзвичайно ризиково. Неспілі ягоди можуть призвести до виникнення кишкових інфекцій

1. Ліпше купувати у спеціалізованих магазинах, який мають відповідні сертифікати якості.

2. Не варто купувати кавуни, які продають вздовж автодоріг, адже ягоди за декілька годин вбирають в себе важкі метали та інші токсичні речовини.

3. Плід має бути неушкоджений, без тріщин, щоб туди не потрапили шкідливі мікроби-збудники харчових отруєнь.

4. Колір стиглої ягоди має бути максимально контрастним, шкірка твердою та блискучою, а хвостик сухим. Щоб вибрати стиглий кавун, постукайте по ягоді. Звук має бути дзвінким.

5. Перед вживанням кавун потрібно ретельно помити щіточкою. Розрізану ягоду тримайте в холодильнику.

Уважно вибирайте кавуни та насолоджуйтесь смаком літа з користю для здоров’я.

Новини по темі