“Сніданок з 1+1” на “1+1 Україна” презентував сторі-тревел проєкт "Ми з України"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
У "Сніданку з 1+1" презентували сторі-тревел проєкт "Ми з України"

Проєкт розкаже надихаючі історії українок, які тимчасово проживають за кордоном.

Поділитися:

Команда ранкового проєктуСніданок з 1+1”, що виходить щодня з 7:00 до 09:30 на телеканалі «1+1 Україна» разом з Новою поштою, запустили соціальний тревел-story-проєкт, який розповість про українців, які вимушено залишили Україну під час великої війни і переїхали за кордон. Проект “Ми з України” створений для того, щоб показати, як українці живуть, як зберігають зв'язок зі своєю батьківщиною та що їх об'єднує. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Льотчик, який жив небом: у "Сніданку з 1+1" розповіли історію відомого українського пілота "Джуса"

Проєкт розкаже надихаючі історії українок, які тимчасово проживають у Польщі, Чехія та Німеччині. Команда “Сніданку з 1+1” завітає до них у гості у Краків, Прагу та Берлін, щоб дізнатись, чим українці за кордоном зараз живуть, як розвивають свій бізнес та роботу, чим надихаються, чи цінують більше українське та як підтримують зв’язок із рідними.

Першою героїнею проєкту стала Анна Цветкова-Канюк з Харкова, яка тимчасово мешкає в Кракові. Аня працює лікарем-педіатром. Минулого березня їй, разом із 4 дітьми довелося виїхати з Харківщини, через повномасштабне вторгнення рф на територію України.

Сьогодні Анна працює лікарем у поліклініці недалеко від Кракова. Польща розробила спеціальну програму адаптації для українських спеціалістів. 

«Це був довгий шлях, тому що без знання мови працювати лікарем неможливо», - згадує Анна і додає, що тренувала свою мову на краківському базарі, спілкуючись із місцевими. 

Над проєктом працює продюсер Роман Андріюк, креативна продюсерка Сніданку з 1+1, ведуча Ірина Гулей, оператор Тарас Греськов та режисерка Тетяна Алферова.

Дивіться проєкт “Ми з України” щоп’ятниці в ефірі “Сніданку з 1+1”.

Новини по темі