У "Сніданку з 1+1" Людмила Барбір дізналася про принципи дотримання рівня рідини в організмі

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як правильно пити воду: яка норма та які напої шкодять здоров'ю

У "Сніданку з 1+1" дієтологиня розповіла ведучій Людмилі Барбір, як правильно пити воду та від яких напоїв варто відмовитися.

Поділитися:

Запорука гарного здоров'я — підтримка нормального рівня води в організмі. Дослідження показують, що люди старшого віку частіше мають зневоднення, адже гірше відчувають спрагу. З віком мозок людини рідше відправляє сигналу про спрагу. Це спричиняє звуженню судин та підвищенню тиску, що у свою чергу сприяє інфарктам та інсультам. Як правильно насичувати організм рідиною та як визначити норму для себе, у "Сніданку з 1+1"що виходить у будні дні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна", телеканалу ТЕТ та на YouTube, ведуча Людмила Барбір дізналася в дієтологині Софії Шпак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зміцнити імунітет дитини восени: ТОП основних вітамінів

Як визначити норму рідини

Раніше поширеною була думка, що кожного дня потрібно випивати 8 склянок води. Сучасні дослідження дійшли іншого висновку: багато рідини людина отримує з харчових продуктів та інших напоїв, а тому така норма буде завищеною.

"Рекомендую орієнтуватися перш за все на свою спрагу. Це універсальний індикатор. Додатковим показником може бути колір сечі. Якщо вона яскравого жовтого кольору, це свідчить про зневоднення", — пояснює дієтологиня.

Як правильно пити воду

Перш за все, не потрібно себе силувати до пиття. Якщо ви не хочете простої води, можна розбавити напій цитрусовими, м'ятою, огірками чи імбирем. Вони не додадуть лишніх калорій, проте зроблять процес пиття приємнішим та смачнішим. Не варто багато пити на ніч, адже так ви перевантажуєте свої нирки. Насичення організму рідиною перед сном може спричинити набряки на наступний день.

Вода

Фото: Freepik.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Сніданку. Вихідний" косметологиня прокоментувала моду на ботокс

Поради щодо вживання напоїв

► Перетворіть пиття води на рутину. Виробіть звичку робити кілька ковтків води кожної години. Хорошою ідеєю буде випити води прямо зараз.

► Не пийте фреші, міцний чай, каву на натщесерце.

► Приберіть з раціону напої з доданим цукром.

► Не існує безпечної дози алкоголю, і лікарі радять відмовитися від таких напоїв узагалі. Особливо не можна вживати алкоголь менш ніж за 4 години перед сном.

Дивіться "Сніданок з 1+1" у будні дні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, а також "Сніданок. Вихідний" у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

 

Новини по темі