Варимо справжній узвар: рецепт національного напою

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Узвар: рецепт традиційного українського напою з користю для здоров'я.

Поділитися:
Триває збір історій з нагоди дня народження "Сніданку з 1+1". Записуйте відеоролик у горизонтальному форматі за посиланням.

Узвар - це український напій, що готується шляхом кип'ятіння сухофруктів у воді з додаванням цукру чи меду. Такий напій має приємний фруктовий смак і аромат. Узвар можна пити як гарячим, так і холодним. Цей напій відомий своїми корисними властивостями і широко вживається в українській кухні, особливо під час посту.

Узвар можна готувати з різних сухофруктів і ягід, зазвичай використовують такі інгредієнти:

  • Сушені яблука.
  • Сушені груші.
  • Сушені абрикоси.
  • Сушені сливи.
  • Родзинки.
  • Чорнослив.
  • Сушені вишні або вишні без кісточок.
  • Сушені або свіжі ягоди (смородина, полуниця, малина).

Ці інгредієнти можна комбінувати за власним смаком і уподобаннями, щоб отримати різноманітні смакові варіації узвару.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як українці у давнину поводилися за столом: цікаві факти

Для приготування напою підготуйте сухофрукти: промийте їх теплою водою, видаліть кісточки з слив та вишень, якщо вони великі. Поставте велику каструлю на вогонь і додайте воду. Доведіть до кипіння і додайте всі сухофрукти у киплячу воду. Зменшіть вогонь і варіть узвар на маленькому вогні протягом 30-40 хвилин або доки фрукти не стануть м'якими. Додайте цукор або мед у каструлю і ретельно перемішайте, щоб вони розчинилися.

Однак, узвар смакує холодним, а чекати, поки охолоне каструля дуже довго. Та є оптимальний шлях швидко охолонути узвар. Для цього варто взяти каструлю більшого розміру, налити в каструлю холодну воду (бажано зі кубиками льоду) і засипати туди певну кількість солі. Після цього у ємність ставимо каструлю з узваром. Так ваш узвар охолоне дуже швидко і можна подавати до столу.

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новини по темі