Як виступили alyona alyona і Jerry Heil у першому півфіналі, та чому поляки закликають не голосувати за Україну - розповіли у «ЖВЛ представляє»

ЖВЛ представляє
09:10
Будні

Такої реакції не очікував ніхто: мільйон переглядів набрав номер від України на Євробаченні 2024 менше ніж за добу.

Поділитися:

Рекордні перегляди пісні alyona alyona і Jerry Heil  "Teresa & Maria"

Понад мільйон переглядів менше ніж за добу - стільки на офіційному YouTube каналі Євробачення зібрало відео із виступом alyona alyona і Jerry Heil  з піснею "Teresa & Maria" у першому півфіналі. Представниці України неабияк вразили глядачів надпотужним і дуже символічним номером. Нагадаємо, що артистки до останнього тримали в секреті імʼя постановників їхнього виступу і лише після першої відкритої репетиції у Мальме стало відомо, що їм допомагала українська відома режисерка Таню Муіньо. Дворазова номінантка Греммі співпрацювала з такими зірками як Дженніфер Лопес, Дуа Ліпа, Кеті Перрі, Ленні Кравіц та іншими. А головною ідеєю виступу на Євробаченні українська команда обрала єдність і силу українських жінок. Тут і ефектний вихід Jerry Heil на скелю і вогняні феєрверки, що падають на тлі співачки. Саме цей спецефект нагадав фосфорні бомби, якими росія неодноразово обстрілювала наші території. Символічними стали також костюми артисток, над якими працювала українська дизайнерка Олена Романова. Вбрання співачок містить справжні лати у вигляді металевих плечей, кольчугу та пошкодження від вогню. До слова, вага кольчуги сягає понад 3 кг. Наприкінці виступу виконавиці обʼєдналися на екрані із зображенням їх декількома десятками жінок. Вже вночі після виступу Jerry Heil  розповіла у своєму телеграм-каналі, що не може спати, бо читає твіттер і дуже вдячна світу, що ідею їхнього виступу зрозуміли.

«Як круто, коли меседж зчитується. Я читаю, що наша пісня - ніби як Господь мовить до людей українською мовою. Так красиво сформульовано».

Співачка попросила писати їй версії інтерпретації номеру України. А головний виступ учасниць відбудеться 11 травня о 22.00 у Гранд-фіналі конкурсу.

Поляки відмовляються голосувати за Україну

Перебіг Євробачення не обійшовся без скандалів: неочікувано прилетіло Україні від деяких поляків. В мережі набирають популярності дописи із закликами поляків не підтримувати Україну через відео, що два місяці тому виклала на своїй сторінці Jerry Heil. На кадрах видно, що артистка виконує пісню у светрі з надписом «BANDERACIAGA», де обіграно прізвище очільника УПА Степана Бандери. Поляки вважають Бандеру фашистом, винному у геноциді польського народу і саме через це закликають не голосувати за Україну на Євробаченні. До речі, Польща цього разу не пройшла у фінал конкурсу, але все ж таки зможе голосувати 11 числа за всіх учасників. 

Підтримка Палестини на Євробаченні

Напередодні старту конкурсу, організатори побоювались провокацій від учасників пропалестинських мітингів, що супроводжували цьогорічні вечірки і події на конкурсі. Втім, не очікували, що провокація відбудеться безпосередньо на сцені, а сам скандал спровокував шведський співак Ерік Сааде. Він не є учасником конкурсу цього року, але виступав на відкритті першого півфіналу і вийшов на сцену з символом Палестини - арафаткою на запʼясті. Цим виконавець порушив правила Євробачення, що суворо забороняють прапори та символіку тих країн; які не беруть участь у конкурсі. На тлі конфлікту між Ізраїлем і Палестиною це розцінюється як політичний жест. Ну а сам артист назвав такі правила - проявом расизму, адже він надягнув подарунок батька - палестинця за походженням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі