Сніговий колапс в Україні: які регіони постраждали, та скільки триватиме негода

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Сніговий колапс в Україні: скільки триватиме негода
Freepik

Україну накрила негода: прогноз погоди на тиждень.

Поділитися:

Україну накрили снігопади. Другу добу дороги засипає снігом, вирує сильний вітер. Які регіони найбільше постраждали? Детально про ситуацію розповіли в ТСН, який виходить щодня о 19:30 у марафоні новин і на YouTube.

Найбільше від негоди постраждали регіони Одеської, Миколаївської, Кіровоградської та Київської областей. Місцями снігу — до колін. Найскладнішою ситуація є на півдні та півночі Одещини. На дорогах було відбуксовано понад 500 автомобілів, зокрема 14 автобусів та 12 автомобілів швидкої допомоги. Допомогу отримали понад 1500 людей.

На Миколаївщині перекрито рух на 10 ділянках доріг. Замети тут сягають 2 метрів.

Складна ситуація і на Кіровоградщині, де відбуксовано 164 транспортні засоби. Майже трьом сотням людей надано допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якою буде цьогорічна зима: прогноз погоди та що таке полярний вихор

Дісталася негода і до Києва та області. Ще з ночі наслідки буревію ліквідовують майже 5 тисяч рятувальників, комунальників та поліцейських. В області без світла залишаються 40 тисяч осель. На автошляхах відбулося майже 70 ДТП, постраждалі відбулися легкими травмами.

Буревій також завалив чимало дерев та знеструмив декілька населених пунктів. В 16 областях знеструмлено 2019 населених пунктів. У понеділок, 27 листопада, за даними Укргідрометцентру, також очікуються складні погодні умови. Оголошено II рівень небезпеки — помаранчевий. На дорогах — ожеледиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Годування птахів взимку: коли та чим саме можна підгодовувати крилатих

Скільки триватиме негода: прогноз погоди

Найближчі дні очікується послаблення снігопадів. Погода буде хмарною з проясненнями. У середу — без опадів, у четвер — мокрий сніг.  Протягом тижня опади у вигляді мокрого снігу прогнозують особливо у західних областях. На дорогах місцями лишатиметься ожеледиця. Пориви вітру до 15-20 метрів на секунду, температура підвищиться на 3-5 градусів ближче до вихідних.

Дізнавайтеся більше цікавого в ТСН, що виходить щодня о 19:30 в марафоні новин та на YouTube.

Новини по темі