Продюсерка 20 днів у Маріуполі розповіла, де зараз знаходиться статуетка Оскар та згадала, як народилася ідея документальної стрічки

20 днів у Маріуполі
22:00
Продюсерка 20 днів у Маріуполі Василина Степаненко відповіла, де зараз знаходиться статуетка Оскар

Продюсерка 20 днів у Маріуполі Василина Степаненко відповіла, де зараз знаходиться статуетка Оскар

Поділитися:

Продюсерка документального фільму 20 днів в Маріуполі та фотожурналістка Василиса Степаненко у коментарі ведучому 1+1 Україна та актору Олександру Попову в Ранок. Марафон на честь Дня Незалежності розповіла, де зараз знаходиться статуетка Оскар.

Степаненко зізналася, що статуетку оберігає режисер фільму Мстислав Чернов.

«Статуетка знаходиться у Мстислава Чернова, він її оберігає. Це був Оскар для кожної людини, яка пережила якісь труднощі, але знайшла надію на життя та майбутнє. Коли ми були на сцені, я справді відчувала, що поряд зі мною стоять герої нашого фільму…», - наголосила вона.

Степаненко також згадала, як народилася ідея документальної стрічки та розповіла, як вони з командою виїжджали з обложеного російськими окупантами Маріуполя.

«Спочатку це були репортажі про настрої людей, що відбувається… Перші три дні ми взагалі не спали. Ідея фільму з'явилася лише після того, як ми виїхали із Маріуполя. Виїзд був дуже складний, ми виїжджали через 15 російських блокпостів, ховали камери та карти», - поділилася вона.

Нагадаємо, документальний фільм 20 днів у Маріуполі розповідає про злочини російських окупантів у Маріуполі. Фільм створили режисер та фотограф Мстислав Чернов, фотограф Євген Малолєтка та продюсерка та журналістка Василиса Степаненко. На початку повномасштабного вторгнення вони опинилися у Маріуполі та стали останніми журналістами, яким вдалося зафіксувати початок знищення українського міста росіянами. Через 20 днів журналістам вдалося виїхати з міста зеленим коридором і вивезти весь відзнятий матеріал.

У березні 2024 року фільм 20 днів у Маріуполі став першим українським лауреатом премії Оскар.

Зазначимо, в ефірі Ранок. Марафон на честь Дня Незалежності ведучі Сніданку з 1+1 Людмила Барбір та Руслан Сеничкін поспілкувалися з українцями на київському вокзалі та дізналися, що для них справжня незалежність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марічка Падалко розповіла, чому варто подивитися "20 днів у Маріуполі"

Новини по темі