Марічка Падалко розповіла, чому варто подивитися "20 днів у Маріуполі"

20 днів у Маріуполі
22:00

Чому варто подивитися "20 днів у Маріуполі": відповідає ведуча ТСН на "1+1 Марафон" Марічка Падалко

Поділитися:

19 травня о 22:00 на “1+1 Україна” відбудеться телепремʼєра документальної стрічки “20 днів у Маріуполіяка у 2024 році здобула “Оскар”. Фільм розповідає про злочини росіян в Маріуполі, про які має знати та пам’ятати світ. І про те, як місто Марії до останнього чинило опір.

Чому варто подивитися "20 днів у Маріуполі"

"20 днів у Маріуполі" — психологічно важкий фільм, однак він точно заслуговує вашої уваги. Ведуча ТСН на "1+1 Марафон" Марічка Падалко розповіла, чому варто подивитися цю документальну стрічку:

"Я вважаю, що кожен українець має побачити фільм "20 днів у Маріуполі", щоб уявляти, що таке є — російська окупація. Це буде нам давати сили, як би нам не було складно, боротися далі. Це буде нам на все життя давати усвідомлення, яку біду ми намагаємося зупинити, і заради чого ми воюємо. І це назавжди буде героїзувати наших воїнів, які, зокрема і в Маріуполі, поклали своє життя за нашу Батьківщину".

Про що "20 днів у Маріуполі"

"20 днів у Маріуполі" — це документальний фільм, який хронікує перші тижні жорстокої облоги Маріуполя російськими військами у лютому та березні 2022 року.

Стрічка створена українською командою журналістів Associated Press: Мстиславом Черновим, Євгеном Малолєткою та Василісою Степаненко. Вони ризикували своїм життям, щоб задокументувати жахливі події, що розгорталися в місті, коли воно було оточене та безжально бомбардоване.

Фільм показує руйнування міста, людські страждання та героїзм звичайних людей, які борються за виживання. Це свідчення про неймовірну стійкість українського народу перед лицем жорстокої агресії.

"20 днів у Маріуполі" здобув численні нагороди, серед них — премія "Оскар" за найкращий документальний повнометражний фільм у 2024 році.

20 днів у маріуполі

Фото: Getty Images

"20 днів у Маріуполі": де дивитися

Телепрем'єра стрічки відбудеться вже цієї неділі, 19 травня о 22:00 на "1+1 Україна" — у другі роковини повної окупації міста.

20 днів у маріуполі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі