Косметика, якою не можна користуватися восени

Витягніть її зі своєї косметички!

Догляд за шкірою восени суттєво відрізняється від того, що був влітку. Холодний вітер, дощ, мокрий сніг здійснюють суттєвий вплив на стан нашої шкіри. Можливі пересушення та лущення, зневоднення й передчасна поява зморшок. Аби запобігти цим проблемам, варто підібрати нові б’юті-засоби і оновити свою косметичку. Яку косметику варто виключити зі свого догляду, та які існують альтернативи - читайте далі. 

ЗВОЛОЖУВАЛЬНИЙ КРЕМ 

Звичайно, восени шкірі потрібне зволоження, проте ще більше - живлення. Тому радимо замінити ваш легкий зволожувальний крем на більш ефективний засіб - живильний крем. Користуйтесь ним після вмивання обличчя й нанесення тоніку зранку та ввечері, і ваша шкіра залишатиметься ніжною й захищеною. 

@diormakeup

МАТОВА ПОМАДА

Незважаючи на стійкість та виразність кольору, матові помади здатні пересушувати шкіру губ. А оскільки восени наша шкіра потребує постійного живлення, пропонуємо тимчасово відкласти матовий тон й надати перевагу помадам із кремовою текстурою, що насичують губи живильними компонентами та вітаміном Е. 

@thestylevisitor

СКРАБ 

Восени жорсткі скраби й пілінги для обличчя можуть зруйнувати верхній шар шкіри і впливати на її чутливість. Замініть такий догляд на ніжний гоммаш або м’які скраби на основі ягідних кісточок, що дбайливо й лагідно відлущуватимуть шкіру. 

@lorealskin

МАТОВА ПУДРА АБО ТОНАЛЬНИЙ КРЕМ

Користуватися занадто матуючими пудрою або тональним кремом в осінній період - величезна помилка. Такі продукти зневоднюють і пересушують шкіру. Для сухої або комбінованої шкіри використовуйте косметичні засоби нормального типу. Якщо у вас жирна шкіра - час від часу корегуйте макіяж матуючими серветками. 

ЛАК ДЛЯ ВОЛОССЯ

У холодну пору наше волосся потребує такого ж ретельного догляду, як і шкіра. Регулярне використання лаку для волосся в осінньо-зимовий період може призвести до пересушення волосся. Крім того, вкладання не матиме ідеального вигляду, адже волосся почне помітно пушитися. Альтернатива - сироватки або живильні олії для волосся, що надають блиску й відновлюють структуру. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зупинити випадіння волосся

Більше новин