Глазур, яка не тріскається: як приготувати глазур для пасок на Великдень (рецепт)

Рецепт глазурі, яка не тріскається і не липне: покрокова інструкція — 1+1
freepik.com

Ідеальна глазур для паски, що не тріскається, не липне і не кришиться.

Поділитися:

У Чистий четвер господині вже почали пекти паски до Великодня. Хтось вже встиг повністю прикрасити, а хтось лише завтра почне пекти. Коли необхідно швидко  без зайвих зусиль декорувати паску, постає питання — як приготувати таку глазур, що не потече, не буде липнути, тріскатись та обсипатись. Зібрали для вас основні поради та ділимось рецептом. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати дзеркальну глазур для паски: покроковий рецепт

Ідеальна глазур, що не тріскається: як приготувати

Є кілька методів приготування глазурі для паски, що не тріскається, і кожен має свої секрети. Можна приготувати глазур з білками, тоді важливо добре проварити цукровий сироп, або ж зробити дзеркальну глазур на желатині. 

Рецепт глазурі, що не тріскається (з білками)

150 г цукру,
40 мл води,
1,5-2 яєчних білки

  1.  У сотейник насипаємо цукор, додаємо воду і варимо сироп. Варити потрібно 5-7 хвилин. 
  2. Поки сироп вариться, збиваємо до піків охолоджені білки.
  3. Поступово вливаємо киплячий сироп, не перестаючи збивати білки, збиваємо міксером ще 5-6 хвилин.
  4. Таку глазур використовуємо одразу, оскільки вона швидко застигає. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білкова глазур на паску, з маршмелоу та шоколадна: рецепти та ідеї (3 варіанти)

Рецепт глазурі, що не тріскається (на желатині)

желатин – 1 чайна ложка (5 г)
холодна вода – 6 ст. л (2 ст л для желатину)
цукор – 1 склянка

  1. Чайну ложку желатину всипте в маленьку тарілку, влийте 2 столові ложки холодної води. Перемішайте та залиште желатин набухати (або розчиніть желатин за інструкцією)
  2. В сотейник висипте цукор, додайте до нього 4 ст. л. води, нагрійте на невеликому вогні до розчинення цукру, постійно помішуючи.
  3. Додайте желатин до гарячого цукрового сиропу, продовжуйте постійно помішувати.
  4. Збийте міксером на високій швидкості до побіління маси (в3-5 хвилин).
  5. Дайте глазурі трішки охолонути та прикрашайте паски. 

Як приготувати паску-крафін, дивіться:

Новини по темі