Рецепт вишуканої французької страви Coq au vin, що в перекладі - «півень у вині» ведучий шоу Їмо за 100 Олексій Душка приготував у прем'єрному випуску разом з співочим подружжям співачкою Alosha і Тарасом Тополею.
Цю страву подають в найвідоміших ресторанах, які мають зірки Мішлен. Півень у вині ідеально підходить для романтичної вечері вдома, а на приготування трьох порцій потрібно витратити всього 100 гривень.
Loading...
Інгредієнти (на 3 порції):
Курячий окіст - 3 шт.
Вино червоне сухе - 400 мл
Сало - 40 г
Вершкове масло - 20 г
Томатна паста - 25 г
Борошно - 1 ст.л.
Морква - 100 г
Цибуля ріпчаста - 100 г
Печериці - 100 г
Часник - 2 зуб.
Набір французьких пряних трав - свіжа петрушка, чебрець, розмарин, лавровий лист.
1. Натріть курку сіллю і перцем.
2. На розігріту сковорідку покладіть нарізане сало. Через хвилину додайте подрібнені овочі, часник та вершкове масло.
3. Обсмажуйте овочі 5 хвилин на середньому вогні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: дієтичні млинці Лори Філіппової
4. Висипайте обсмажені овочі в посуд для запікання.
5. На тій же сковороді карамелізуйте курятину. При необхідності, додайте ще вершкового масла.
6. Карамелізовану курку покладіть на деко, натріть томатною пастою і присипте борошном.
7. Запікайте в духовці, розігрітій до 220 градусів, 5-7 хв.
8. Перекладіть курку в посуд для запікання разом з овочами.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Шакшука від Євгена Кошового
9. Залийте червоним вином і водою, додайте прянощі та спеції за смаком.
Якщо хочете, щоб смак був більш насиченим, можна додати 750-900 мл вина, тоді додаткова вода не потрібна
10. Тушкуйте дві години в духовці, розігрітій до 165 градусів.
Дивіться нове кулінарне шоу Їмо за 100 щосуботи о 10:00 на каналі 1+1.