Зірковий рецепт: Півень у вині від Олексія Душки

Приготуйте півня у вині за рецептом зіркового ведучого.

Рецепт вишуканої французької страви Coq au vin, що в перекладі - «півень у вині» ведучий шоу Їмо за 100 Олексій Душка приготував у прем'єрному випуску разом з співочим подружжям співачкою Alosha і Тарасом Тополею.

Цю страву подають в найвідоміших ресторанах, які мають зірки Мішлен. Півень у вині ідеально підходить для романтичної вечері вдома, а на приготування трьох порцій потрібно витратити всього 100 гривень.

Loading...

Інгредієнти (на 3 порції):

Курячий окіст - 3 шт.

Вино червоне сухе - 400 мл

Сало - 40 г

Вершкове масло - 20 г

Томатна паста - 25 г

Борошно - 1 ст.л.

Морква - 100 г

Цибуля ріпчаста - 100 г

Печериці - 100 г

Часник - 2 зуб.

Набір французьких пряних трав - свіжа петрушка, чебрець, розмарин, лавровий лист.

Як приготувати:

1. Натріть курку сіллю і перцем.

2. На розігріту сковорідку покладіть нарізане сало. Через хвилину додайте подрібнені овочі, часник та вершкове масло.

3. Обсмажуйте овочі 5 хвилин на середньому вогні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: дієтичні млинці Лори Філіппової

4. Висипайте обсмажені овочі в посуд для запікання.

5. На тій же сковороді карамелізуйте курятину. При необхідності, додайте ще вершкового масла.

6. Карамелізовану курку покладіть на деко, натріть томатною пастою і присипте борошном.

7. Запікайте в духовці, розігрітій до 220 градусів, 5-7 хв.

8. Перекладіть курку в посуд для запікання разом з овочами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Шакшука від Євгена Кошового

9. Залийте червоним вином і водою, додайте прянощі та спеції за смаком.

Якщо хочете, щоб смак був більш насиченим, можна додати 750-900 мл вина, тоді додаткова вода не потрібна

10. Тушкуйте дві години в духовці, розігрітій до 165 градусів.

Дивіться нове кулінарне шоу Їмо за 100 щосуботи о 10:00 на каналі 1+1.

Більше новин