Народилася у Фастові, займалася танцями та завжди знала, що стане акторкою: що відомо про зірку нового серіалу Лікарка за покликанням Вікторію Литвиненко

Лікарка за покликанням: що відомо про актрису Вікторію Литвиненко, яка виконала у серіалі головну роль

Цієї осені на телеканалі 1+1 Україна відбудеться довгоочікувана прем'єра нового надихаючого та драматичного серіалу Лікарка за покликанням, заснованого на історії життя Охматдиту у перші 50 днів повномасштабного вторгнення. Головну роль у ньому виконала українська актриса Вікторія Литвиненко.

За сюжетом талановита лікарка-реаніматолог Марина Бондар опиняється на межі розлучення зі своїм чоловіком та колегою, хірургом Андрієм Бондарем та збирається прийняти пропозицію роботи в Польщі та перевезти туди родину, щоб почати життя з чистого аркуша. Проте вже наступного ранку вона прокидається від вибухів і вирішує залишитися в рідній лікарні, яка переходить у режим роботи 24/7 і стає рятівною фортецею для багатьох маленьких та дорослих пацієнтів. Незважаючи на свою виснаженість, розгубленість, сімейні драми, нестачу ліків та внутрішні проблеми лікарні, медики зберігають професіоналізм та невтомно рятують життя.

У цьому матеріалі розповідаємо, що відомо про Вікторію Литвиненко, яка виконала у серіалі головну роль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Це буде хіт»: актори та лікарі поділилися враженнями від перегляду серіалу Лікарка за покликанням

Дитинство, юність та початок кар'єри

Вікторія народилася у місті Фастів у Київській області. З п'яти років майбутня зірка української кіноіндустрії займалася бальними танцями, але танцівницею стати не захотіла навіть через 10 років професійних занять. У своїх інтерв'ю вона зізнавалася, що все своє свідоме життя мріяла стати актрисою, і її сім'я завжди підтримувала її в цьому.

Перші 9 класів Вікторія навчалася у рідному Фастові. 2001 року її родина переїхала до Києва. З 2003 по 2007 рік Вікторія навчалася у Київському національному університеті театру, кіно та телебачення імені Карпенка-Карого.

viktoshaia/Instagram

«Це маленьке містечко і всі один одного знають. Усі знали моїх батьків, а батьки знали всіх. І що б ти не зробив, батькам могли подзвонити та розповісти. Тому дитинство було суровим. У маленьких містечках є певний бекґраунд. А потім ми переїхали, бо мама завжди хотіла переїхати до Києва, і я насправді їй дуже вдячна за це», - розповідала вона.

Вже 2003 року вона дебютувала в кіно та знялася в одному з телесеріалів. З 2004 року Вікторія розпочала виступати на сцені Центру сучасного мистецтва ДАХ.

Перша головна роль дісталася актрисі в 2010 році, коли вона знялася в мелодраматичному серіалі «Лише кохання». Вона втілила на екрані непростого персонажа – Альбіну, яка виборює любов заможного архітектора-вдівця. Пізніше актриса зізнавалася, що зйомки почалися непросто — на пробах вона зламала руку, але їй таки вдалося перемогти у складному кастингу.

Особисте життя

Вікторія була одружена з однокурсником та колегою по роботі в театрі Романом Ясиновським. Після весілля вона навіть змінила прізвище та стала Литвиненко-Ясиновською. У 2012 році вони вперше стали батьками – у них народилася дочка Варвара.

Пізніше пара розлучилася. У своїх інтерв'ю Вікторія не приховувала, що проблеми у стосунках з екс-чоловіком виникли, в тому числі через її роботу – вона проводила занадто багато часу на зйомках і чоловікові не вистачало її уваги. Крім того, чоловік болісно реагував на зйомки романтичних сцен Вікторії.

Після розлучення актриса на зйомках познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком – популярним українським актором Сергієм Стрельниковим. Вони офіційно узаконили свої стосунки у 2017 році, а на початку 2019 року у них народився син Сільвестр.

viktoshaia/Instagram

В одному з інтерв'ю Литвиненко розповідала про стосунки з першим чоловіком Романом Ясиновським і зізналася, що вони разом беруть участь у житті доньки.

«Ми були разом із першого курсу. Університет. Театр. Разом були 10 років. Підтримуємо стосунки. У нас дочка. Зараз все нормально. Ми разом приймаємо участь у житті нашої дитини», — розповідала вона.

Спільна робота з чоловіком над серіалом Лікарка за покликанням

У новому серіалі Лікарка за покликанням, на прем'єру якого з нетерпінням чекають українці, Вікторія знялася разом із чоловіком Сергієм Стрельниковим і не приховує, що це був непростий досвід. Хоча у фільмографії акторів багато спільних проектів, саме серіал для 1+1 Україна став першим, у якому вони зіграли сімейну пару. Крім того, Сергій уперше виконав роль лікаря.

«Насправді нам із чоловіком дуже легко працювати разом, бо ми з одного теста зроблені. І в цьому плані нам дуже і дуже пощастило. Але за проєкт я таки зрозуміла, що коли приїжджаєш на майданчик, треба забувати, що це твій чоловік і ставитися до нього просто, як до актора», - розповіла вона.

viktoshaia/Instagram

Литвиненко додала, що після зйомок серіалу Лікарка за покликанням вони з чоловіком домовилися, що всі робочі моменти залишають на знімальному майданчику.

«Після цього проекту ми вже домовилися, що додому ми проєкти не приносимо», - додала вона.

Нагадаємо, у липні на Одеському міжнародному кінофестивалі відбувся спецпоказ серіалу Лікарка за покликанням від 1+1 Україна, заснованого на історії життя Охматдиту у перші 50 днів повномасштабного вторгнення. Лікарі Охматдиту стали першими, хто побачив новий серіал. У ході події творці серіалу поділилися, що зйомки частково проходили у зруйнованому корпусі лікарні, куди потрапила російська ракета 8 липня.

Прем'єра нової надихаючої та драматичної історії відбудеться вже цієї осені на 1+1 Україна!

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пара на екрані та у реальному житті: зірка серіалу Лікарка за покликанням Вікторія Литвиненко зізналася, як спільна робота на зйомках із чоловіком впливає на їхні стосунки

Більше новин