«Це буде хіт»: актори та лікарі поділилися враженнями від перегляду серіалу Лікарка за покликанням

Лікарка за покликанням: про що серіал, актори, відгуки
1+1 Україна

Лікарка за покликанням: про що серіал, актори, відгуки

Поділитися:

На Одеському міжнародному кінофестивалі у вівторок, 16 липня, пройшов спецпоказ нового надихаючого та драматичного серіалу Лікарка за покликанням від 1+1 Україна. Ділимося відгуками глядачів.

Про що серіал Лікарка за покликанням

Серіал заснований на історії життя Охматдиту в перші 50 днів повномасштабного вторгнення. Під час спецпоказу творці проєкту поділилися, що зйомки частково проходили в зруйнованому корпусі лікарні, куди влучила російська ракета 8 липня. 

За сюжетом, талановита лікарка-реаніматолог Марина Бондар опиняється на межі розлучення після зради чоловіка, хірурга Андрія Бондаря, з колегою. Марина збирається прийняти пропозицію роботи в Польщі та перевезти туди сім’ю, щоб почати життя з чистого аркуша. Проте вже наступного ранку вона прокидається від вибухів і вирішує залишитися в рідній лікарні, яка переходить у режим роботи 24/7 та стає рятівною фортецею для багатьох маленьких та дорослих пацієнтів. Попри власну виснаженість, розгубленість, сімейні драми, брак ліків та внутрішні проблеми лікарні, медики зберігають професіоналізм та невтомно рятують життя. 

Варто зазначити, що до роботи над сценарієм були залучені лікарі з Охматдиту, щоб медичні кейси було передано вірно. Також під час знімання медичних маніпуляцій на знімальному майданчику працював консультант.

Лікарка за покликанням: актори

Головні ролі у серіалі виконує відоме українське подружжя – Вікторія Литвиненко та Сергій Стрельніков. Cаме серіал для 1+1 Україна став першим, де вони зіграли сімейну пару.

Серед акторського складу можна також побачити відомого за роллю у Кріпосній та Столітті Якова народного артиста Олександра Печерицю, зірку Одного разу під Полтавою Анну Саліванчук, Івана Жилюка знайомого за медичною драмою Жіночий лікар. Нове життя, зірку сучасної театральної сцени Наталку Кобизьку та інших відомих українських акторів.

Лікарка за покликанням
1+1 Україна

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пара на екрані та у реальному житті: Зірка серіалу Лікарка за покликанням Вікторія Литвиненко зізналася, як спільна робота на зйомках із чоловіком впливає на їхні стосунки

Лікарка за покликанням: відгуки

Вікторія Литвиненко, головна акторка серіалу: 

«Я задоволена результатом, який побачила. Я побачила у цих епізодах живих людей. Я побачила героїню, яка переживає свої проблеми та хвилюється за своїх пацієнтів. Найголовніше – щоб глядачі бачили не просто акторів. Моєю основною задачею було показати справжні почуття, і це вдалося».

Лікарка за покликанням
1+1 Україна

Іван Жилюк, актор серіалу:

«Іноді бувають моменти, коли потрібно готувати себе до найгіршого щодо результату своєї роботи. Я дуже щасливий, що це взагалі не той випадок. Я правда не очікував, що мене так зачепить серіал. Мені завжди здається, що я поганий глядач, оскільки я дуже скептичний, адже працюю в цьому і багато чого дивлюся. Мене важко вразити. Проте я сидів і вау: музика, монтаж, актори, сюжет. Це буде хіт!»

Лікарка за покликанням
1+1 Україна

Олександр Печериця, актор серіалу:

«Звичайно, для мене як актора, який орієнтується в тих сценах, в яких грає сам, це було неочікувано. Мені дуже сподобалася ця історія і я розумію її важливість. Зараз надзвичайно важливо говорити про це. Лікарі, які щоденно рятують життя та жертвують собою, своїми вподобаннями, долями, почуттями, роблять надзвичайний подвиг. Вони дивують, надихають, захоплюють. Це змушує схилити коліно і подякувати за те, що вони роблять кожен день. Я лише доторкнувся до цієї професії на майданчику. Розумію, що така робота надзвичайно важка. Не кожен, напевно, здатен це роботи. Бути лікарем - справжнє покликання». 

Лікарка за покликанням
1+1 Україна

Наталія Карпенко, завідувачка відділення інтенсивної терапії Охматдит:

«Це серіал, який повною мірою передає емоції людей під час війни. Особливо роботу лікарів саме в екстремальній ситуації. Ідея серіалу чудова. Дуже мало проєктів дійсно передають роботу лікарів. Далеко не всі люди розрізняють також медичні професії. Наприклад, більшість знає, хто такий хірург, але дуже рідко хто знає, хто такий анестезіолог чи реаніматолог. Дякуємо за серіал, який дійсно показує нашу роботу».

Євгенія Вікторівна, заввідділення токсикології Охматдит, в яку прилетіла ракета 8 липня:

«Я хочу подякувати за такий чудовий серіал. Я отримала незвичайну емоцію: коли всі спали, а потім вибухи. Це дійсно так і було. Ви гарно це передали. В мене були сльози на очах. Ви також уловили таку нотку, яка дійсно присутня в наших колективах: у нас такі стосунки є!»

Анна Анатоліївна, лікар-анестезіолог відділення інтенсивної терапії Охматдит:

«Я маю досвід роботи з новонародженими, тому надзвичайно важливо, що у серіалі підкреслюють моменти роботи саме з дітьми та показують важливість роботи дитячого анестезіолога, комунікацію з батьками, колегами. У серіалі з цим завданням впоралися бездоганно». 

Лікарка за покликанням
1+1 Україна

Не пропустіть серіал Лікарка за покликанням вже восени на 1+1 Україна та слідкуйте за новими подробицями на сайті 1plus1.ua

Новини по темі