У програмі «Сніданок. Вихідний» телеведуча Валентина Хамайко поділилася рецептом запашного імбирного печива у вигляді ялинки та пряничного будиночка.
До Нового року залишаються лічені дні. Створюйте атмосферу свята та готуйте смачне імбирне печиво. Такий десерт стане прекрасним доповненням до новорічного столу, а також чудовим подарунком на Різдво для ваших близьких. Печивом можна також прикрасити і ялинку.
Читайте також: Як власноруч зробити українські ялинкові прикраси.
ТІСТО ДЛЯ ПЕЧИВА - ІНГРЕДІЄНТИ
Борошно - 425 г
Цукрова пудра - 100 г
Масло - 125 г
Мед - 100 г
Велике яйце - 1 шт.
Жовток – 1 шт.
Сода - ½ ч. л.
Кориця - ½ ч. л.
Мелений сухий імбир - ½ ч. л.
КАРАМЕЛЬ - ІНГРЕДІЄНТИ
Цукор – 100 г.
Вода – 1-2 ст. л.
ГЛАЗУР - ІНГРЕДІЄНТИ
Білок – 1
Цукрова пудра – 200 г
Лимонний сік – 1 ст.л.
ДЛЯ ДЕКОРУ
Срібні намистинки
Читайте також: 5 простих рецептів печива для святкового настрою.
ПРИГОТУВАННЯ
Можна використати спеціальний кулінарний папір або розрізати пачку з молока або соку, - каже Валентина Хамайко.
ЯК ПРИГОТУВАТИ ТІСТО ДЛЯ ПЕЧИВА
Після того, як використаєте жовток, білок, що залишився знадобиться для цукрової глазурі, - підкреслює ведуча.
Частину цукрової пудри можна замінити на ванільну цукрову пудру, - зауважує Валентина Хамайко.
Бажано брати темний мед. Він дасть приємний аромат та ніжний карамельний колір, - зазначає ведуча.
Зірочки можна вирізати одразу на пергаменті, так не руйнуватиметься їх форма. До того ж, не доведеться перекладати готовий виріб, - говорить Валентина Хамайко.
Печиво печеться дуже швидко, тому потрібно періодично слідкувати за його готовністю, - акцентує увагу ведуча.
ЯК ПРИГОТУВАТИ ГЛАЗУР
Якщо глазур вийшла занадто густа, то її можна розвести лимонним соком або теплою водою, - каже Валентина Хамайко.
Якщо у вас немає кондитерського мішка, можна використати звичайний файл, просто відрізавши від нього малесенький куточок, - говорить ведуча.
Сироп потрібно довести до карамельного кольору, - підкреслює Валентина Хамайко.
Нагадаємо, нещодавно Валентина Хамайко поділилася рецептом запашного українського бублика.