3 швидкі сніданки з яєць, від яких важко відмовитися

Ведучий Олексій Душка покаже, як зробити ранок справді добрим.

Сніданок – надважливий прийом їжі, який не можна пропускати: від нього залежить твій настрій і продуктивність упродовж усього дня. З цієї ж причини ранкова страва має бути смачною і корисною.

У програмі «Їмо за 100» Олексій Душка разом із ведучою «Сніданку з 1+1» Нелею Шовкопляс показали три смачні яєчні сніданки. Все, що тобі знадобиться, — мінімальна кількість продуктів, кухонна плита і рецепти, які ми тобі запропонуємо.

Омлет Кайзершмаррн

Інгредієнти

Яйця – 3 шт.

Молоко – 250 мл

Пшеничне борошно – 150 г

Цукор – 30 г

Банан – 1 шт.

Яблуко – 1 шт.

Сіль – щіпка

Цукрова пудра – 50 г

Як приготувати омлет Кайзершмаррн

1. Поєднуємо 3 жовтки з борошном, молоком і цукром. Перемішуємо.

2. В окремій мисці збиваємо білки. У процесі додаємо трохи солі.

3. Чистимо банан і яблуко. Банан – розминаємо, а яблуко нарізаємо.

4. Білки та фрукти додаємо до тіста й ретельно перемішуємо.

5. Смажимо омлет на вершковому маслі – по 3-4 хвилини з кожного боку.

Омлет можна подавати з медом та фруктами – так навіть смачніше.

Французький омлет

Інгредієнти

Яйця – 2 шт.

Вершкове масло – 40 г

Сир твердий – 40 г

Варена ковбаса – 60 г

Гірчиця – 15 г

Лимонний сік – 3 ст. л.

Кріп – пучок

Помідори сливка – 2 шт.

Сіль – за смаком

Перець – за смаком

Як приготувати французький омлет

1. Розтоплюємо вершкове масло та змішуємо з 2 яйцями. Солимо та збиваємо до однорідності.

Завдяки маслу омлет матиме ніжний вершковий смак, – ділиться лайфхаком Олексій Душка.

2. Смажимо омлет на маленькому вогні, не накриваючи пательню кришкою.

3. Тим часом нарізаємо ковбасу й сир.

4. Щойно омлет схопився, в сиру його частину додаємо нарізану ковбасу і сир. Загортаємо краї омлету й вимикаємо вогонь – нехай страва «доходить» на теплій пательні.

5. Робимо соус: подрібнюємо зелень та поєднуємо з гірчицею і лимонним соком.

6. Подаємо омлет із соусом та нарізаними помідорами.

Яйце пашот

Інгредієнти

Яйця – 2 шт.

Голландський сир – 10 г

Житній хліб – 2 шм.

Оцет – 50 мл

Сіль – щіпка

Перець – щіпка

Для голландського соусу:

Яйце (жовток) – 2 шт.

Вершкове масло – 60 г

Лимонний сік – 1 ст. л.

Сіль – щіпка

Як приготувати яйце пашот

1. Доводимо воду до кипіння, додаємо в неї оцет і зменшуємо вогонь.

2. Ложкою розкручуємо у воді «торнадо» та акуратно виливаємо у воронку яйце. За 3 хвилини воно готове.

3. Робимо домашній майонез: до 2 жовтків додаємо лимонний сік і щіпку солі. Ретельно перемішуємо.

4. Розтоплюємо вершкове масло і дуже повільно виливаємо його у соус – так він не розшарується.

5. Підсушуємо шматочки хліба на пательні, виклавши зверху слайси сиру, аби він «підтанув».

6. На грінки викладаємо яйця і поливаємо майонезом.

Дивись відео і дізнайся корисні поради від Олексія Душки та всі нюанси приготування сніданку твоєї мрії:

Loading...

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

1. 7 смачних рецептів для тих, хто лінується готувати

2. Лінивий торт: Рецепт для тих, хто любить смачно поїсти

3. ТОП-7 нестандартних поєднань із сирами, які ти маєш спробувати

4. Так просто! 3 смаколики з горіхами, від яких ти не зможеш відмовитися

5. Лимонна казка: Рецепт весільного торта Меган Маркл і принца Гаррі

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно — підписуйся на наш Twitter.

Більше новин