Так просто! 3 смаколики з горіхами, від яких ти не зможеш відмовитися
Класні рецепти солодощів до Горіхового Спаса.
Уже 29 серпня українці відзначатимуть Третій, або Горіховий Спас. Традиційно в цю пору дозрівали лісові горіхи, тож ніхто не втрачав можливості побалувати себе сезонними смаколиками.
Нині горіхи доступні нам цілий рік. Та хіба можна відмовити собі у цих надсмачних десертах, ще і з такої нагоди? Тим паче ми зібрали три елементарно прості рецепти від Руслана Сенічкіна та Валентини Хамайко: на них ти не витратиш багато часу й зусиль, а насолода – гарантована.
Горіхові булочки з кленовим сиропом
Інгредієнти
Борошно – 360 г
Молоко – 250 мл
Дріжджі – 1 ст. л.
Цукор – 100 г
Вершкове масло – 80 г
Ванільний цукор – 1 ч. л.
Суміш горіхів – 250 г
Кленовий сироп – 6 ст. л.
Фото: GettyImages
Як приготувати горіхові булочки з кленовим сиропом
1. Поєднуємо сухі інгредієнти для тіста: цукор, дріжджі, ванільний цукор і борошно.
2. Сюди ж додаємо вершкове масло кімнатної температури і перетираємо руками.
3. Вливаємо молоко і замішуємо тісто. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 45 хвилин.
4. Розкочуємо тісто до товщини півсантиметра.
5. Готуємо начинку: подрібнюємо сирі горіхи та заливаємо кленовим сиропом. Розкладаємо начинку рівномірно на тісто, залишаючи бортики.
6. Скручуємо в рол і розрізаємо його навпіл уздовж.
7. Заплітаємо «косу» та формуємо кільце.
8. Змащуємо кленовим сиропом і відправляємо в розігріту до 180° духовку на 30 хвилин.
Вівсяне печиво з горіхами
Інгредієнти
Борошно – 1 скл.
Вівсяні пластівці – 2,5 скл.
Цукор – ½ скл.
Масло – 150 г.
Яйце – 1 шт.
Сода – ½ ч. л.
Сметана – ½ скл.
Горіхи – 80 г
Фото: GettyImages
Як приготувати вівсяне печиво з горіхами
1. Насипаємо в миску борошно й вівсянку. Додаємо щіпку соди.
2. Розрізаємо масло кубиками. Додаємо до борошна.
3. Сюди ж додаємо яйце, цукор та сметану і збиваємо міксером.
4. Подрібнюємо горіхи й додаємо до тіста. Продовжуємо збивати міксером.
5. Формуємо з тіста печиво та викладаємо на деко.
Робіть печиво не дуже товстим, аби воно вийшло хрумким, – радить Валентина Хамайко.
6. Запікаємо при температурі 170° упродовж 25 хвилин.
Шоколадний батончик із горіхами
Інгредієнти
Мед – 3 ст. л.
Курага – 75 г
Фундук – 50 г
Кеш'ю – 50 г
Вівсяні пластівці – 100 г
Кокосова стружка – 75 г
Волоський горіх – 100 г
Ванільний цукор – 1 ч. л.
Фото: GettyImages
Як приготувати шоколадний батончик з горіхами
1. Усі горіхи викладаємо в окрему чашу для блендера. Туди ж додаємо трохи вівсяних пластівців, кокосову стружку й ваніль. Ретельно перемелюємо.
2. До отриманої суміші додаємо курагу й мед. Перемелюємо в блендері до однорідної консистенції.
Замість кураги можна взяти будь-які цукати, чорнослив або родзинки, – підкинув ідею Руслан Сенічкін.
3. Застеляємо деко пергаментом і змащуємо його олією. Викладаємо горіхову суміш, накриваємо ще одним пергаментом і вирівнюємо горіховий шар качалкою.
4. Залишаємо деко разом із сумішшю в морозильній камері на 30 хвилин.
5. Дістаємо й нарізаємо горіхову масу на невеликі квадратики.
6. Розтоплюємо чорний шоколад на водяній бані.
7. Зверху на деко з пергаментом ставимо решітку. Нарізані батончики викладаємо на решітку й поливаємо шоколадом.
8. Ставимо деко в холодильник на 10 хвилин.
ЧИТАЙ ТАКОЖ:
1. Як приготувати горіхове молоко: Простий рецепт від Аніти Луценко
2. 8 правил вживання горіхів, про які знає не кожен