5 головних правил поведінки дітей на пляжі

Експерт з етикету дала цінні поради, як правильно зробити зауваження дітям чи їх батькам.

Часто поведінка дітей на пляжі заважає оточуючим. Вони бігають «по головах», репетують та не одягають купальні костюми. Чи можна робити зауваження чужій дитині, та як правильно у такій ситуації говорити з батьками - розповіла консультант з етикету Юлія Юдіна. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 найпопулярніших пляжних аксесуарів

1. Якщо ви відвідуєте пляж з маленькими дітьми, краще розташуватися ближче до водойми. Таким чином, ігри та веселощі дітей не заважатимуть відпочиваючим. 

2. Користуватися кімнатами для перевдягання. Зараз вони є на усіх пляжах. Бажано, щоб хлопчиків супроводжували їх татусі, а дівчаток - мами. Роздягальні повинні бути обладнані для кожної статі окремо. 

3. Одягати дитині купальний костюм. За правилами етикету вважається непристойно ходити без купального костюму дитині будь-якого віку. Крім того, перебування малюка на сонці, аби отримати необхідну порцію вітаміну D, повинне бути не більше 15-30 хв. Після цього їх ніжна шкіра може зазнати опіків. 

4. Слідкувати, аби дитина не порушувала зону комфорту інших людей. Дитячі ігри - нормальне явище на пляжі. Однак головне для батьків, слідкувати за поведінкою своїх дітей. 

Якщо дитина стріляє з водного пістолета на дорослого, кидає пісок або каміння, батьки повинні її зупинити і пояснити, що так не можна робити у громадських місцях, - зауважує експерт.  

5. Ви маєте право зробити зауваження чужій дитині. Нині діти дуже комунікабельні і готові вислухати думку сторонньої людини. У випадку, якщо дитина не реагує, коректно поясніть ситуацію її батькам. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правила етикету на пляжі, які повинен знати кожен

Більше новин