Як схуднути до Нового року: 7 простих кроків

Експерт Галина Незговорова розповіла, що варто робити, аби у новорічну ніч виглядати неперевершено

У холодну пору нам часто важко відмовити собі поласувати смачненьким. Однак у новорічну ніч кожна дівчина хоче виглядати неперевершено. Постійний експерт програми «Сніданок з 1+1» Галина Незговорова розповіла, від яких продуктів варто відмовитися вже зараз, щоб у новому році бути у формі. 

ЯКІ НАСЛІДКИ МАЮТЬ ЕКСПРЕС-ДІЄТИ?

Дієтолог розповіла, що в наш час існує безліч експрес-дієт. Зазвичай популярністю користуються дієти на 3, 5 або 7 днів. Обмеження певних продуктів або вживання тільки одного продукту харчування протягом короткого терміну не призводить до виникнення патологічних змін в організмі людини.

Однак експрес-дієти не протипоказані лише за умови відсутності серйозних  хронічних захворювань, зокрема системи травлення. Отже, щоб не зашкодити організму, необхідно бути впевненим у задовільному стані здоров’я перед початком експрес-дієти.

Наприклад, вживання лише концентрованих свіжих овочевих, ягідно-фруктових соків впродовж декількох днів у людей із захворюваннями шлунка та кишечника може спровокувати їх загострення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як схуднути за допомогою вівсянки

У тих, хто має схильність до закрепів, відсутність або обмеження достатньої кількості клітковини може призвести до погіршення роботи кишечника.

Loading...

Галина Незговорова радить дотримуватися подібних дієт у вільний від роботи час, коли не потрібно поспішати та виконувати купу справ. Разом з обмеженням вживання певних продуктів варто займатися йогою, більше проводити часу на свіжому повітрі. Дієтолог впевнена: головне – приділити собі дещо більше уваги та отримувати від цього задоволення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олексій Душка розповів, як схуднути без шкоди для здоров'я

Результат, як правило, короткочасний і втрачені кілограми повертаються. Організм людини сприймає зміни у харчуванні як стрес і починає відкладати зайве.

Для збереження ефекту необхідно виробити звичку постійно харчуватися правильно, а не епізодично, час від часу.

НА СКІЛЬКИ КІЛОГРАМІВ МОЖНА СХУДНУТИ ЗА МІСЯЦЬ БЕЗ ШКОДИ ДЛЯ ОРГАНІЗМУ?

За словами Галини Незговорової, після корекції раціону харчування нормальним вважається схуднення до 4 кг. При цьому варто стежити за самопочуттям, щоб не спостерігалося відхилень у загальному стані.

ЯК МОЖНА СХУДНУТИ ЗА МІСЦЯЦЬ?

Дієтолог наголошує, що процес схуднення абсолютно індивідуальний і залежить від багатьох факторів.

Варто ставити перед собою адекватну та реальну ціль. Можна тиждень голодувати та схуднути на 7-10 кг, але чи є в цьому сенс, якщо згодом ви погладшаєте на 15 кг?

Почати корекцію ваги можна будь-коли, головне не шукати собі виправдань у відсутності часу або сили волі для цього.

Loading...

7 ПРОСТИХ ПОРАД, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ СХУДНУТИ ЗА МІСЯЦЬ

  1. Приймати їжу регулярно, невеликими порціями, не менше 3-х разів на день, їсти повільно.
  2. Відмовитися від перекусів.
  3. М‘ясо, риба, курка та кисломолочні продукти – необхідні компоненти щоденного меню.
  4. Надавати перевагу стравам у відвареному та тушкованому виді.
  5. Не голодувати!
  6. Не вживати алкоголь, адже він дуже калорійний.
  7. Підтримувати водний баланс в організмі.

ВІД ЯКИХ ПРОДУКТІВ ВАРТО ВІДМОВИТИСЯ, ЩОБ СХУДНУТИ ДО НОВОГО РОКУ?

За  місяць до новорічних свят або важливої події дієтолог рекомендує:

  1. виключити з раціону харчування білий хліб (здобу, випічку, вироби з тіста), цукор, солодощі (цукерки, тістечка), соління, маринади, смажене, копчене, солодкі напої та пакетні соки.
  2. Значно обмежити вживання горіхів, насіння (особливо у другу половину дня).

Окрім цього потрібно декілька разів на тиждень займатися плаванням, ходити в сауну, можливо, навіть записатися на фітнес.

Галина Незговорова запевняє, що активний відпочинок на свіжому повітрі, спорт, відмова від вживання калорійних продуктів та позитивний настрій – запорука здоров’я та прекрасного самопочуття!

Читайте також: 3 ефективні дієти, які допоможуть швидко позбутися зайвих кілограмів.

Більше новин