Американська акторка Джессіка Честейн вперше поділилася спогадами про поїздку до Київської області: "В Україні триває величезна гуманітарна криза"

Джессіка Честейн опублікувала відео зі спогадами про поїздку до України.

Відома американська акторка Джессіка Честейн вперше поділилася спогадами про поїздку до Київської області. Акторка досі під враженням від знайомства з хворими дітьми в лікарні “Охматдит”. Вона наголосила, що в Україні триває величезна гуманітарна криза та про це не можна забувати. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робила голлівудська зірка Джесіка Честейн у Києві: які місця відвідала та які враження отримала

Акторка зізналася, що вона нервувала під час своєї подорожі в Україну, де триває війна:

"Мені знадобилося кілька тижнів, щоб опрацювати все, що я побачила у своїй поїздці до Києва. Ми приземлилися у Польщі, їхали 4 години, потім їхали потягом ще 11. Я нервувала і тривалість подорожі дала мені час заспокоїтися".

Джессіка Честейн поділилася тим, що вона побачила в Україні:

"Одним із вражень цієї подорожі, яка змінила життя, був мій візит до дитячої лікарні "Охматдит". Мені випала нагода познайомитися з неймовірними дітьми та режисером Володимиром Жовніром. Діти вразили мене своєю надією і силою. Багато з них покинули свої домівки й місяці вони провели в лікарні".

Акторка наголосила, що в Україні триває війна, є величезна гуманітарна криза та не можна про це забувати:

"В Україні триває величезна гуманітарна криза. Ми не можемо забути невинних, постраждалих від безглуздих актів насильства. Я завжди буду вдячна, що зустріла цих милих маленьких дітей із великими хоробрими серцями".

Джессіка Честейн, коментуючи відео, розповіла, що понад 5 млн українців вимушено виїхали до країн ЄС, понад 7 млн стали внутрішньо переміщеними особами. До війни населення України складало 44 млн осіб. Від дій російських загарбників загинули за офіційними даними 6710 мирних жителів в тому числі 359 дітей, і 8741 мирний житель зокрема 700 дітей були тяжко поранені.

Нагадаємо, відома голлівудська акторка Джессіка Честейн на початку серпня відвідала Київ та Київську область у знак підтримки України у розв'язаній рф війні. Акторка тоді завітала у дитячу лікарню "Охмадит", де їй розповіли про роботу медичного центру під час воєнного стану. Також вона побувала у Київській області та мала зустріч з Президентом України Володимиром Зеленським. 

Більше новин