Американська акторка Джессіка Честейн вперше поділилася спогадами про поїздку до Київської області: "В Україні триває величезна гуманітарна криза"

Американська акторка Джессіка Честейн вперше поділилася спогадами про поїздку до Київської області (відео)
Instagram/ohmatdyt

Джессіка Честейн опублікувала відео зі спогадами про поїздку до України.

Поділитися:

Відома американська акторка Джессіка Честейн вперше поділилася спогадами про поїздку до Київської області. Акторка досі під враженням від знайомства з хворими дітьми в лікарні “Охматдит”. Вона наголосила, що в Україні триває величезна гуманітарна криза та про це не можна забувати. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робила голлівудська зірка Джесіка Честейн у Києві: які місця відвідала та які враження отримала

Акторка зізналася, що вона нервувала під час своєї подорожі в Україну, де триває війна:

"Мені знадобилося кілька тижнів, щоб опрацювати все, що я побачила у своїй поїздці до Києва. Ми приземлилися у Польщі, їхали 4 години, потім їхали потягом ще 11. Я нервувала і тривалість подорожі дала мені час заспокоїтися".

Джессіка Честейн поділилася тим, що вона побачила в Україні:

"Одним із вражень цієї подорожі, яка змінила життя, був мій візит до дитячої лікарні "Охматдит". Мені випала нагода познайомитися з неймовірними дітьми та режисером Володимиром Жовніром. Діти вразили мене своєю надією і силою. Багато з них покинули свої домівки й місяці вони провели в лікарні".

Акторка наголосила, що в Україні триває війна, є величезна гуманітарна криза та не можна про це забувати:

"В Україні триває величезна гуманітарна криза. Ми не можемо забути невинних, постраждалих від безглуздих актів насильства. Я завжди буду вдячна, що зустріла цих милих маленьких дітей із великими хоробрими серцями".

Джессіка Честейн, коментуючи відео, розповіла, що понад 5 млн українців вимушено виїхали до країн ЄС, понад 7 млн стали внутрішньо переміщеними особами. До війни населення України складало 44 млн осіб. Від дій російських загарбників загинули за офіційними даними 6710 мирних жителів в тому числі 359 дітей, і 8741 мирний житель зокрема 700 дітей були тяжко поранені.

Нагадаємо, відома голлівудська акторка Джессіка Честейн на початку серпня відвідала Київ та Київську область у знак підтримки України у розв'язаній рф війні. Акторка тоді завітала у дитячу лікарню "Охмадит", де їй розповіли про роботу медичного центру під час воєнного стану. Також вона побувала у Київській області та мала зустріч з Президентом України Володимиром Зеленським. 

Новини по темі