Найпростіший осінній десерт за 30 хвилин: ідеальна галета з фруктами за рецептом фуд-блогерки з Херсона

Українська фуд-блогерка з Херсона Ганна Фесенко продовжує поповнювати вашу кулінарну книгу. Цього разу вона поділилася рецептом галети з фруктами, яка стане найзатишнішим десертом початку осені.

Осінь завжди асоціюється з ароматом домашньої випічки, корицею та теплом родинного столу. Чи не так? Фуд-блогерка з Херсона Ганна Фесенко зізнається, що для неї галета — це не просто рецепт, а маленький ритуал щастя.

«Це не просто десерт, а момент, який створює теплі сімейні спогади», — каже блогерка.

І справді, приготування галети може стати чудовим сімейним заняттям: дорослі замішують тісто, а діти викладають соковиті сливи, яблука чи персики, щедро посипають їх корицею та з нетерпінням чекають на ароматний результат.

Читайте також:

Рецепт галети з фруктами

Фото: з архіву Ганни Фесенко

Інгредієнти для тіста

  • 200 г борошна
  • 100 г холодного вершкового масла
  • 2–3 ст. л. холодної води
  • дрібка солі
  • 2 ст. л. цукру

Для начинки

  • 400 г сезонних фруктів (сливи, яблука, персики або їх мікс)
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. крохмалю
  • кориця на смак

Приготування

Тісто. Змішайте борошно, сіль і цукор. Додайте холодне масло та перетріть у крихту. Влийте воду й замісіть тісто. Загорніть у плівку й охолодіть у холодильнику 30 хвилин.

Начинка. Наріжте фрукти, змішайте їх із цукром, крохмалем та корицею.

Формування. Розкачайте тісто у форму кола. У середину викладіть фруктову начинку, краї тіста підгорніть до середини.

Випікання. Перекладіть галету на пергамент і випікайте при температурі 170°C упродовж 30–35 хвилин, доки тісто не стане золотистим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ви точно такого не куштували: блогерка з Херсону поділилась рецептом маринованого кавуна, який змінить уявлення про улюблений суперфуд літа

Останні новини