Щоб удома запанувала різдвяна атмосфера, потрібно не так багато: кольорові ліхтарі, два горнятка запашного чаю та аромат духмяної випічки. Українська фуд-блогерка Юлія Присташ (@cooking_by_yuliya) знає три смаколики, які легко приготувати, але неможливо забути. Залучай до роботи сім’ю – і затишний зимовий настрій гарантований.
Борошно – 200 г
Цукор – 100 г
Вершкове масло – 80 г
Розпушувач – 1 ч. л.
Яйце – 1 шт.
Лимон – 1 шт.
Сіль – щіпка
1. Масло збиваємо з цукром та яйцем.
2. Сюди ж додаємо цедру та сік 1 лимона, розпушувач, сіль і просіюємо борошно.
3. Замішуємо тісто. Загортаємо його у плівку й ненадовго залишаємо в морозильній камері.
4. Формуємо кульки з тіста. Випікаємо при 180° упродовж 15-20 хвилин.
Гортай галерею та дізнайся деталі приготування:
Для коржів:
Борошно – 250 г
Цукор – 300 г
Олія – 180 г
Морква – 200 г
Яйця – 4 шт.
Розпушувач – 1 ст. л.
Кориця, мускатний горіх, сіль – за смаком
Горіхи – за смаком
Для крему:
Крем-сир – 500 г
Вершкове масло – 100 г
Цукор – 100 г
Ванільний цукор
1. Готуємо коржі. Збиваємо яйця з цукром, додаємо олію і знову збиваємо.
2. Додаємо натерту моркву та просіюємо всі сухі інгредієнти. Перемішуємо.
3. Розділяємо тісто на дві частини та викладаємо їх у дві окремі форми.
4. Випікаємо 30 хвилин при 180°.
5. Готуємо крем: поєднуємо та збиваємо всі інгредієнти.
6. Збираємо торт: вершечки коржів зрізаємо та вирівнюємо. Змащуємо середину та верх кремом.
7. Прикрашаємо подрібненими горіхами та залишаємо в холодильнику просочитися.
Гортай галерею та дізнайся деталі приготування:
Борошно – 250 г
Цукор – ½ ст. л.
Какао – ½ ст. л.
Вершкове масло – 120 г
Яйце – 1 шт.
Сода – ½ ч. л.
Сіль – щіпка
M&M's – 1 уп.
1. Збиваємо масло з цукром і яйцем.
2. Подрібнюємо частину цукерок.
3. Поєднуємо цукерки, яєчну суміш та всі інші інгредієнти й замішуємо тісто.
4. Формуємо печиво та прикрашаємо цілими цукерками, що лишилися.
5. Випікаємо 10-12 хвилин при 175°.
Гортай галерею та дізнайся деталі приготування:
Більше рецептів для смачної зими шукай на сайті:
1. ТОП-3 оригінальні рецепти глінтвейну
2. 5 оригінальних страв з хурми, які розкриють її смак
3. ТОП-3 рецепти яєшні для затишного ранку