Ідеальна випічка до Різдва: 3 прості рецепти

Запроси свято до своєї домівки, наповнивши її ароматом смаколиків.

Щоб удома запанувала різдвяна атмосфера, потрібно не так багато: кольорові ліхтарі, два горнятка та аромат духмяної випічки. Українська фуд-блогерка Юлія Присташ (@cooking_by_yuliya) знає три смаколики, які легко приготувати, але неможливо забути. Залучай до роботи сім’ю – і затишний зимовий настрій гарантований.

Лимонне печиво

Інгредієнти

Борошно – 200 г

Цукор – 100 г

Вершкове масло – 80 г

Розпушувач – 1 ч. л.

Яйце – 1 шт.

Лимон – 1 шт.

Сіль – щіпка

Як приготувати лимонне печиво

1. Масло збиваємо з цукром та яйцем.

2. Сюди ж додаємо цедру та сік 1 лимона, розпушувач, сіль і просіюємо борошно.

3. Замішуємо тісто. Загортаємо його у плівку й ненадовго залишаємо в морозильній камері.

4. Формуємо кульки з тіста. Випікаємо при 180° упродовж 15-20 хвилин.

Гортай галерею та дізнайся деталі приготування:

Морквяний торт

Інгредієнти

Для коржів:

Борошно – 250 г

Цукор – 300 г

Олія – 180 г

Морква – 200 г

Яйця – 4 шт.

Розпушувач – 1 ст. л.

Кориця, мускатний горіх, сіль – за смаком

Горіхи – за смаком

Для крему:

Крем-сир – 500 г

Вершкове масло – 100 г

Цукор – 100 г

Ванільний цукор

Як приготувати морквяний торт

1. Готуємо коржі. Збиваємо яйця з цукром, додаємо олію і знову збиваємо.

2. Додаємо натерту моркву та просіюємо всі сухі інгредієнти. Перемішуємо.

3. Розділяємо тісто на дві частини та викладаємо їх у дві окремі форми.

4. Випікаємо 30 хвилин при 180°.

5. Готуємо крем: поєднуємо та збиваємо всі інгредієнти.

6. Збираємо торт: вершечки коржів зрізаємо та вирівнюємо. Змащуємо середину та верх кремом.

7. Прикрашаємо подрібненими горіхами та залишаємо в холодильнику просочитися.

Гортай галерею та дізнайся деталі приготування:

Печиво з M&M's

Інгредієнти

Борошно – 250 г

Цукор – ½ ст. л.

Какао – ½ ст. л.

Вершкове масло – 120 г

Яйце – 1 шт.

Сода – ½ ч. л.

Сіль – щіпка

M&M's – 1 уп.

Як приготувати печиво з M&M's

1. Збиваємо масло з цукром і яйцем.

2. Подрібнюємо частину цукерок.

3. Поєднуємо цукерки, яєчну суміш та всі інші інгредієнти й замішуємо тісто.

4. Формуємо печиво та прикрашаємо цілими цукерками, що лишилися.

5. Випікаємо 10-12 хвилин при 175°.

Гортай галерею та дізнайся деталі приготування:

Більше рецептів для смачної зими шукай на сайті:

1. 

2. 

3. 

4. 

5. 

Більше новин