Всі попросять добавки: рецепт кабачкових дерунів що виходять хрусткими зовні та ніжними всередині

Любите деруни, але боїтеся зайвих калорій? Спробуйте кабачковий варіант — він дієтичний, корисний і не менш апетитний, ніж картопляний.

Коли на грядках достигають кабачки, саме час готувати ніжні, золотисті кабачкові деруни — ароматну альтернативу класичним картопляним. Це страва, яку люблять і дорослі, і діти: смачна, легка та неймовірно апетитна. Вони гарно смакують як самостійна страва, так і в дуеті зі сметаною, часниковим соусом або овочевим салатом.

А також ці драники легко засвоюються, не обтяжують шлунок і підходять навіть тим, хто дотримується дієтичного харчування. На відміну від картопляних, деруни з кабачків менш калорійні, але не менш смачні.

Інгредієнти

  • Кабачки — 2 середні (приблизно 500 г)
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно — 3–4 ст. л. (можна замінити на вівсяне або кукурудзяне)
  • Цибуля — 1 невелика
  • Часник — 2 зубчики
  • Сіль, перець — за смаком
  • Зелень (кріп, петрушка) — жменька
  • Олія для смаження

Приготування

  1. Кабачки помийте, натріть на дрібній або середній тертці. Якщо вони молоді — шкірку можна не знімати. Старші кабачки краще почистити та вийняти насіння. Дуже важливо — відтиснути зайвий сік, інакше тісто буде рідким. Можна зробити це руками або через марлю.
  2. До кабачкової маси додайте яйце, подрібнену цибулю та часник, сіль, перець і зелень. Всипте борошно і ретельно перемішайте. Консистенція повинна нагадувати густу сметану.
  3. На розігріту пательню з олією викладайте ложкою кабачкове тісто, формуючи невеликі деруни. Смажте на середньому вогні з обох боків до золотистої скоринки (приблизно по 2–3 хвилини на бік).
  4. Готові деруни викладайте на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Подавати можна зі сметаною, часниковим соусом або соусом на основі йогурту.
Freepik

Як їх зробити ще смачнішими

Кабачкові деруни можна готувати у різних варіаціях. Наприклад, якщо додати до тіста натертий твердий сир, вони стануть ще більш ароматними та тягучими. Тим, хто дотримується дієтичного харчування, варто спробувати не смажити їх на пательні, а запекти у духовці при температурі 180°С приблизно 20 хвилин, змастивши форму олією. Для більш насиченого смаку можна поєднати кабачки з морквою або картоплею.

Щоб деруни виходили хрусткими, їх не слід робити занадто товстими. Якщо ж тісто здається надто рідким, достатньо додати трохи більше борошна. Для пікантності можна ввести у масу щіпку меленого мускатного горіха або паприки. А коли готуєте для дітей, краще зменшити кількість спецій і часнику, щоб страва залишалася ніжною та легкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарт з грушею за рецептом Валентини Хамайко: ароматний пиріг, який підкорить вас із першого шматочка

Останні новини