Коли на грядках достигають кабачки, саме час готувати ніжні, золотисті кабачкові деруни — ароматну альтернативу класичним картопляним. Це страва, яку люблять і дорослі, і діти: смачна, легка та неймовірно апетитна. Вони гарно смакують як самостійна страва, так і в дуеті зі сметаною, часниковим соусом або овочевим салатом.
А також ці драники легко засвоюються, не обтяжують шлунок і підходять навіть тим, хто дотримується дієтичного харчування. На відміну від картопляних, деруни з кабачків менш калорійні, але не менш смачні.
Кабачкові деруни можна готувати у різних варіаціях. Наприклад, якщо додати до тіста натертий твердий сир, вони стануть ще більш ароматними та тягучими. Тим, хто дотримується дієтичного харчування, варто спробувати не смажити їх на пательні, а запекти у духовці при температурі 180°С приблизно 20 хвилин, змастивши форму олією. Для більш насиченого смаку можна поєднати кабачки з морквою або картоплею.
Щоб деруни виходили хрусткими, їх не слід робити занадто товстими. Якщо ж тісто здається надто рідким, достатньо додати трохи більше борошна. Для пікантності можна ввести у масу щіпку меленого мускатного горіха або паприки. А коли готуєте для дітей, краще зменшити кількість спецій і часнику, щоб страва залишалася ніжною та легкою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарт з грушею за рецептом Валентини Хамайко: ароматний пиріг, який підкорить вас із першого шматочка