Всі попросять добавки: рецепт кабачкових дерунів що виходять хрусткими зовні та ніжними всередині
Любите деруни, але боїтеся зайвих калорій? Спробуйте кабачковий варіант — він дієтичний, корисний і не менш апетитний, ніж картопляний.
Коли на грядках достигають кабачки, саме час готувати ніжні, золотисті кабачкові деруни — ароматну альтернативу класичним картопляним. Це страва, яку люблять і дорослі, і діти: смачна, легка та неймовірно апетитна. Вони гарно смакують як самостійна страва, так і в дуеті зі сметаною, часниковим соусом або овочевим салатом.
А також ці драники легко засвоюються, не обтяжують шлунок і підходять навіть тим, хто дотримується дієтичного харчування. На відміну від картопляних, деруни з кабачків менш калорійні, але не менш смачні.
Інгредієнти
- Кабачки — 2 середні (приблизно 500 г)
- Яйце — 1 шт.
- Борошно — 3–4 ст. л. (можна замінити на вівсяне або кукурудзяне)
- Цибуля — 1 невелика
- Часник — 2 зубчики
- Сіль, перець — за смаком
- Зелень (кріп, петрушка) — жменька
- Олія для смаження
Приготування
- Кабачки помийте, натріть на дрібній або середній тертці. Якщо вони молоді — шкірку можна не знімати. Старші кабачки краще почистити та вийняти насіння. Дуже важливо — відтиснути зайвий сік, інакше тісто буде рідким. Можна зробити це руками або через марлю.
- До кабачкової маси додайте яйце, подрібнену цибулю та часник, сіль, перець і зелень. Всипте борошно і ретельно перемішайте. Консистенція повинна нагадувати густу сметану.
- На розігріту пательню з олією викладайте ложкою кабачкове тісто, формуючи невеликі деруни. Смажте на середньому вогні з обох боків до золотистої скоринки (приблизно по 2–3 хвилини на бік).
- Готові деруни викладайте на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Подавати можна зі сметаною, часниковим соусом або соусом на основі йогурту.
Як їх зробити ще смачнішими
Кабачкові деруни можна готувати у різних варіаціях. Наприклад, якщо додати до тіста натертий твердий сир, вони стануть ще більш ароматними та тягучими. Тим, хто дотримується дієтичного харчування, варто спробувати не смажити їх на пательні, а запекти у духовці при температурі 180°С приблизно 20 хвилин, змастивши форму олією. Для більш насиченого смаку можна поєднати кабачки з морквою або картоплею.
Щоб деруни виходили хрусткими, їх не слід робити занадто товстими. Якщо ж тісто здається надто рідким, достатньо додати трохи більше борошна. Для пікантності можна ввести у масу щіпку меленого мускатного горіха або паприки. А коли готуєте для дітей, краще зменшити кількість спецій і часнику, щоб страва залишалася ніжною та легкою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарт з грушею за рецептом Валентини Хамайко: ароматний пиріг, який підкорить вас із першого шматочка
